Aiškėja rinkimų rezultatai

Aiškėja rinkimų rezultatai

Klaipėdos miesto apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas sakė, kad buvo tikėtasi apie 25 proc. klaipėdiečių aktyvumo, tad rezultatai maloniai nustebino.

“Šiandien turime tikrai įspūdingą rezultatą – beveik 35 procentus. Tai mane tikrai nudžiugino. Pirmoje dienos pusėje aktyvumas buvo žemas, galbūt tai lėmė blogas oras. Antroje dienos pusėje buvo tas lūžio taškas, kai aktyvumas ženkliai padidėjo”, - komentavo A. Gritėnas.

Vis dėlto Klaipėdos miestas pagal aktyvumą liko ketvirtas nuo galo – aplenkė tik Panevėžį, Panevėžio rajoną ir Klaipėdos rajoną.

Suskaičiuoti rezultatus tikimasi iki vidurnakčio.

Suskaičiavus 53 apylinkių rezultatus, V. Grubliauskas pirmauja, turėdamas 54,61proc.

Arvydas Vaitkus: “Mano koalicija yra klaipėdiečiai”

Suskaičiavus 36 rinkimų apylinkių balsavimo rezultatus kol kas antrajame Klaipėdos mero rinkimų ture pirmauja Vytautas Grubliauskas, surinkęs beveik 56 proc. balsų.

Rezultatus sekantis Arvydas Vaitkus sakė, kad pasitiki klaipėdiečių valia

“Skaičiai, kurie balsavo už mūsų grupę, yra įspūdingi ir Kaipėdos rinkimų istorijoje yra retas atvejis. Septynios vietos Taryboje yra milžiniškas klaipėdiečių pasitikėjimas”, - kalbėjo A. Vaitkus.

Komentuodamas netikėtai didelį rinkėjų aktyvumą antrame ture, kandidatas į merus svarstė, kad aktyvumo padidėjimą lėmė žmonių noras matyti pokyčius.

“Reikės visiems Tarybos nariams sėsti prie bendro apskrito stalo ir kalbėtis, kaip mes dirbsim tiek vienu, tiek kitu atveju. Aišku, laimėjusio asmens pozicija taip pat yra labai svarbi, nes tai yra žmogus, kuris turi burti visus Tarybos narius dirbti klaipėdiečiams”, - paklaustas, kokie būtų pirmieji darbai tapus meru, sakė A. Vaitkus.

Kalbėdamas apie galimą koaliciją, kandidatas išliko diplomatiškas, nurodęs, kad jo koalicija yra klaipėdiečiai.

“Per tris mėnesius susibūrusių žmonių grupė išgirdo labai daug ir labai džiaugiuosi, kad dauguma žmonių išpasakojo ne tik savo problemas, bėdas, bet kalbėjo ir apie tai, kad valdžia yra atitolusi nuo žmonių, negirdi jų problemų. Tad vienas iš pagrindinių darbų yra artinti miesto valdžią prie žmonių, prie jų jausmų, vizijų, norų ir būti šiek tiek jautresniems nei kad buvo paskutinius ketverius metus. Mes būsim tie, kurie kalbėsim garsiai. Klausimas yra ne koalicija, o tai, kaip susitarsime dirbti ir gerinti atmosferą, kurios pageidauja klaipėdiečiai”, - komentavo A. Vaitkus.

Jis dėkojo visiems, kurie palaikė jo kandidatūrą ir teigė, kad tai yra ne tik garbė ir džiaugsmas, bet ir didelis įpareigojimas.

Vytautas Grubliauskas Klaipėdai vadovaus dar ketverius metus

Antrame merų rinkimų ture V. Grubliauskas laimėjo surinkęs 55,28 proc. klaipėdiečių balsų. Pirmame rinkimų ture V. Grubliauskas buvo surinkęs 31,68 proc. balsų, A. Vaitkus – 23,2 proc.

Meru tapus V. Grubliauskui, jo vedamas visuomeninis rinkimų komitetas “Vytautas Grubliauskas ir komanda” gavo dar vieną mandatą miesto Taryboje. Ši vieta Taryboje turėtų atitekti Audriui Petrošiui. Jei jis atsisakys tapti miesto Tarybos nariu, sekantis eilėje – Vidmantas Plečkaitis.

Kartu su visuomeniniu rinkimų komitetu „Vytautas Grubliauskas ir komanda“ rinkimų rezultatų laukė ir susitarimą dirbti kartu pasirašę uostamiesčio konservatoriai. Tuo metu pas A. Vaitkų buvo apsilankiusi su Centro partija išrinkta Nina Puteikienė.

V. Grubliauskas teigė, kad jo pergalę lėmė daug faktorių, pavyzdžiui, santūri ir nekovinga retorika, neišsižadėjimas savo vertybių, korektiškas kovos būdas. 

„Didžiausia pergale laikyčiau tai, kad neišsižadėjau savęs, neišsižadėjau savo vertybių, nepasidaviau pagundoms, pažadų dalinimui visomis kryptimis, o pakankamai aiškiai, negudraudamas dėsčiau savąsias vizijas, savo tiesas ir savąjį supratimą. Galbūt tas tikrumas ir nulėmė tą rezultatą„, - svarstė dar vienai kadencijai išrinktas meras.

Paklaustas apie koalicijos galimybes, jis akcentavo, kad dirbs kartu ne tik su konservatoriais.

„Kalbant apie galutinę koalicinę dėlionę, aš manau, būtų tiesiog nekorektiška kalbėti vien tik man ar vien tik mano vadovaujamos komandos vardu. Aš manau, turėtume kalbėti penkiolikos Tarybos narių vardu. Aš esu pasiruošęs kalbėtis su visais, galbūt, išskyrus tuos, kurie yra už raudonos vertybinės linijos“, - teigė V. Grubliauskas, pridūręs, kad visiems politikams bus svarbu ieškoti kompromisų. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder