Agnė Bilotaitė: "Turime jaustis saugūs savo mieste"

Agnė Bilotaitė: "Turime jaustis saugūs savo mieste"

Sunkūs nusikaltimai Klaipėdoje ištiriami beveik šimtu procentų, o gyventojų pasitikėjimas Klaipėdos apskrities pareigūnais siekia net 83 proc. Tačiau nors nusikalstamumo lygis mieste mažesnis nei bendras šalies vidurkis, nusikaltimų kasmet daugėja. Nemažėja ir tragedijų keliuose.

Kaip užtikrinti, kad klaipėdiečiai savo mieste jaustųsi saugūs? Į šį klausimą pareigūnai ir valdžios bei bendruomenių atstovai bandė atsakyti diskusijoje "Saugi Klaipėda", kurią inicijavo Seimo narė, kandidatė į Klaipėdos merus Agnė Bilotaitė.

Renginio, kuriame dalyvavo vidaus reikalų viceministras Artūras Norkevičius, Klaipėdos apskrities policijos ir Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo valdybos vadovai, tikslas - aptarti svarbiausias Klaipėdos miesto gyventojams kylančias saugumo problemas, jų priežastis ir galimus sprendimo būdus.

"Liūdna nusikalstamumo statistika mieste po 2012 metų pastebimai augo. Nerimą sustiprina ir tai, jog mažėja patrulių, kelių policijos pareigūnų, vis daugiau etatų lieka laisvi. Jeigu padėtis nesikeis, skaudžių nelaimių tik daugės, o mes nesijausime saugūs savo mieste", - įsitikinusi A. Bilotaitė.

Nors daugelį policijos problemų išspręstų didesnis finansavimas iš valstybės biudžeto, savivaldybė, anot politikės, taip pat turi daug ką nuveikti.

"Būtina rasti galimybių ir užtikrinti, kad mieste būtų įrengta daugiau vaizdo stebėjimo kamerų, ypač pietiniuose rajonuose, kad būtų apšviestos pėsčiųjų perėjos, ne mažiau svarbu sutvarkyti ir atnaujinti daugiabučių kiemų apšvietimą. Tai tik dalis priemonių, kurios turi būti įgyvendintos savivaldybei glaudžiai bendradarbiaujant su policijos vadovybe", - teigė A. Bilotaitė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos Klaipėdos kandidatų rinkimų programoje taip pat numatyta stiprinti savivaldos ir policijos bendradarbiavimą sprendžiant smurto artimoje aplinkoje problemas, likviduoti potencialiai nusikalstamų veikų židinius apleistuose pastatuose ir teritorijose, skatinti "saugios kaimynystės" iniciatyvos praktiką.

Politinė reklama bus apmokėta iš TS-LKD specialiosios rinkimų sąskaitos.

Užs. Nr. 158131

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder