Abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis

Abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis

Penktadienį Klaipėdos abiturientai tradicine eisena per miestą pažymėjo Paskutinio skambučio šventę. Šiemet uostamiesčio mokyklas baigia per 2 tūkst. abiturientų.

Tradiciškai šventė vyko Laikrodžių muziejaus kiemelyje. Moksleivius sukvietęs miesto meras Vytautas Grubliauskas linkėjo jiems polėkio ir veržlumo.

Pasak jo, Paskutinis skambutis ne tik žymi mokyklos baigimą, bet turi ir simbolinę prasmę - jis yra tarsi pirmasis žingsnis į savarankišką gyvenimo kelią, kai abiturientai tampa atsakingi už savo sprendimus.

"Linkiu jokiomis aplinkybėmis nepamiršti miesto, kuriame jūs gimėte ir gyvenote, mokėtės, ruošėtės skrydžiui. Drąsiai išskleiskite sparnus savo skrydžiui, nepriklausomai nuo to, kokią kryptį pasirinksite. Klaipėdai ir Lietuvai reikia jūsų žinių, pasiaukojimo, jūs tai puikiai suprantate. Kiekvienam iš jūsų linkiu - klausykite savo širdies, įsiklausykite į jos balsą. Tikiu jumis ir palaikau. Visada žinokite, kad buvote, esate ir būsite laukiami sugrįžti", - į abiturientus kreipėsi miesto meras.

Abiturientams savo pasirodymus dovanojo talentingi moksleiviai - muzikantai ir šokėjai, tačiau didžiausia staigmena tapo populiari dainininkė Beatrich, atlikusi tris savo dainas.

Klaipėdos miesto mokyklas šiemet baigia 2 045 abiturientai. Iš jų 1 300 mokosi savivaldybės įsteigtose gimnazijose, 73 valstybinėse, 33 nevalstybinėse ir 639 profesinėse mokyklose.

Kad gautų brandos atestatą, abiturientai turi išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą ar brandos darbą. Privalomasis lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas bus laikomas birželio 2 d. Maksimaliai leidžiama laikyti septynis brandos egzaminus.

Pagrindinė brandos egzaminų sesija prasidėjo balandžio 4 d. ir baigsis birželio 22 d. Tądien bus laikomas valstybinis chemijos egzaminas. Šiais mokslo metais mokiniai galėjo rinktis rengti brandos darbą iš visų mokomųjų dalykų. Brandos darbas nėra privalomas, tačiau geri brandos darbo rezultatai prideda papildomų balų stojant į aukštąsias mokyklas.

Paskutinio skambučio eisena

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder