Abiturientams nuaidėjo Paskutinis skambutis

Abiturientams nuaidėjo Paskutinis skambutis

Ketvirtadienio rytą Klaipėdą papuošė su mokyklomis atsisveikinančių abiturientų eisena. Švęsdami Paskutinio skambučio šventę uostamiesčio moksleiviai tradiciškai rinkosi Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

Šiemet Klaipėdos mokyklas baigia 2 025 abiturientai. Pirmą kartą drauge su bendrojo ugdymo mokyklų abiturientais mieste šventė ir profesinių mokyklų abiturientai. Dvyliktokų eisena žygiavo Herkaus Manto gatve nuo Lietuvininkų aikštės iki Laikrodžių muziejaus kiemelio. Abiturientų eiseną lydėjo J. Karoso muzikos mokyklos orkestras ir ansamblio "Vijurkas" šokėjai.

Sveikindamas moksleivius Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė labai besidžiaugiantis matydamas tokį didžiulį būrį jaunų, energingų, talentingų jaunuolių.

"Tikiu, kad jau žinote, kuo jūs būsite, ir tikiu, kad nesvarbu, kur jūs būsite, visada būsite klaipėdiečiai, gražiausi Klaipėdos pasiuntiniai visame pasaulyje. Visada prisiminkite, kad Klaipėda - jūsų gimtasis miestas, išlydėjęs jus į gyvenimo kelią. Lauksime jūsų darbų, pasiekimų ir atradimų. Neabejoju, kad jų ir sulauksime. Išeinate į savarankiško gyvenimo kelią. Eikite drąsūs, nesiblaškykite, eikite tikėdami, kad tai yra jūsų kelias, eikite į priekį", - į abiturientus kreipėsi V. Grubliauskas ir priminė, kad Klaipėda visada jų visų lauks ir juos mylės.

Visų šiųmetinių abiturientų vardu kalbėję moksleiviai dėkojo Savivaldybės Švietimo skyriui ir merui už rūpestingumą, dėmesį, suteiktas galimybes tobulėti ir džiaugtis gyvenimu.

Abiturientus sveikino muzikinius linkėjimus iš Vilniaus atvežę Gabrielius Liaudanskas-Svaras ir DJ Mamania. Muzikantai juokaudami dėkojo moksleiviams už tai, kad jiems teko keltis penktą ryto. Dvyliktokams taip pat koncertavo Klaipėdos karalienės Luizės jaunimo centro kolektyvai "Junga" ir dainos studija "Keberiokšt". Šventę vainikavo Klaipėdos kariliono muzika.

Mokyklas baigiantys jaunuoliai jau laiko brandos egzaminus. Praėjusį šeštadienį vyko anglų kalbos valstybinis egzaminas, šį šeštadienį laukia rusų kalbos, birželio 4 d. - geografijos, 6 d. - lietuvių kalbos ir literatūros, 8 d. - fizikos, 10 d. - matematikos, 13 d. - biologijos, 15 d. - istorijos, 17 d. - informacinių technologijų, 20 d. - chemijos, 21 d. - muzikologijos, 22 d. - gimtosios užsienio kalbos egzaminai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder