A. Vaišvila atsiprašyti V. Titovo neketina

A. Vaišvila atsiprašyti V. Titovo neketina

Praėjusią savaitę prieš Klaipėdos savivaldybės tarybos posėdį gatvėje į Viačeslavą Titovą miltų metęs Audrius Vaišvila dėl savo poelgio nesigaili ir Lietuvos rusų sąjungos nario neatsiprašo.

Antradienį A. Vaišvilos elgesį ir skambų V. Titovo pasisakymą apie partizanų vadą Adolfą Ramanauską-Vanagą svarstė Klaipėdos savivaldybės tarybos Etikos komisija. Ji pripažino, kad abu Tarybos nariai pažeidė politiko elgesio kodeksą.

Nors apie Etikos komisijos posėdyje nagrinėsiamus klausimus buvo informuoti abu politikai, atvyko tik A. Vaišvila.

Komisijos nariai pradėjo nuo V. Titovo, kurio pasisakymus dar kartą pasmerkė ir pavadino neetiškais. Visa komisijos surinkta medžiaga ir sprendimas bus perduotas Klaipėdos apygardos prokuratūrai, kuri jau pradėjo ikiteisminį tyrimą.

"Labai gaila, kad neatvyko pats Viačeslavas Titovas, nors mitinge sakė, kad nori sėsti ir diskutuoti. Tokį sprendimą vertinu neigiamai. Galėjo ateiti ir dar kartą paaiškinti savo poziciją. Jis net nemano atsiprašyti. Tai yra asmeninių ambicijų siekimas" - neabejojo Etikos komisijos narys Saulius Liekis.

O štai sąmoningai į mitingą miltų atsinešęs ir juos į V. Titovą metęs A. Vaišvila Etikos komisijos posėdyje sulaukė ir kritikos, ir palaikymo.

Klaipėdos miesto Švyturio seniūnaitijos seniūnaitis Mindaugas Prialgauskas mano, kad A. Vaišvila privalėjo susilaikyti ir palikti V. Titovą teisti teismui. Tam iš dalies pritarė Tarybos narys Vytautas Čepas.

"Čia tik arbatos gėrimas alyvų sode, palyginus su Viačeslavo Titovo pasisakymais. Nors galime Audriui Vaišvilai padėkoti - miltai atpigo 34 procentais. Aš, pavyzdžiui, būčiau davęs į snukį. Bet ne mano būdui lįsti į peštynes. Audriaus Vaišvilos elgesys yra patriotiškas, bet neetiškas. Kaip bebūtų - man patiko", - šmaikštaudamas sparnuotomis frazėmis pasisakė V. Čepas.

Pats A. Vaišvila dar prieš Etikos komisijai pradedant diskutuoti paskaitė iš vakaro pasirašytą kalbą. Jis teigė puikiai supratęs, ką daro. Tarybos nario manymu, apkaltos procedūra V. Titovui suteikė sparnus.

"Gynyba turi būti agresyvi. Mano manymu, Titovas sulaukė tik švelnių baltų miltų", - teigė A. Vaišvila, pridėdamas, kad įsižeistų, jeigu Etikos komisija lieptų jam V. Titovo atsiprašyti.

Visgi Etikos komisija A. Vaišvilos atsiprašyti V. Titovo neįpareigojo - apsiribota sprendimu, kad Tarybos narys pažeidė politiko elgesio kodeksą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder