2020-ųjų „Europiada“ keliasi į virtualią erdvę

2020-ųjų „Europiada“ keliasi į virtualią erdvę

Tarptautinis „Europiados“ komitetas ir jo techninė grupė su pasididžiavimu pristato projektą „Europiada 2020 – drauge virtualiai“. Tai bus virtualus daugiau nei 20-ties valstybių folkloro kolektyvų, kuriuose dalyvaus per 5000 šokėjų, muzikantų ir dainininkų iš visos Europos, susitikimas, vyksiantis šių metų rugpjūčio 5-9 dienomis. 

Nuo 1964-ųjų „Europiada“ savo festivaliuose, kurie kiekvieną vasarą rotacijos principu vykdavo skirtinguose miestuose (per 55 metus - 34 miestuose, 20 Europos šalių), subūrė tūkstančius folklorinės muzikos atlikėjų iš visos Europos. Būdama Tarptautinės organizacijos „Europe for Festivals, Festivals for Europe” nare, „Europiada“ yra didžiausias kontinento folklorinės muzikos atlikėjų susibūrimas, vykstantis kasmet liepos mėnesį vis kitame mieste, kitoje šalyje tam, kad klestėtų Europos kultūrinė įvairovė. Svarbu pažymėti tai, kad nepaisant plačios apimties (pavyzdžiui, 2019 metais festivalyje dalyvavo atstovai iš 22 Europos šalių) bei svarbaus vaidmens saugant šalių kultūrą ir tradicijas, organizacija negauna jokios finansinės paramos – renginiai organizuojami iš surenkamo dalyvio mokesčio ir priimančiųjų miestų skiriamų lėšų.

57-oji „Europiada“ 2020-aisiais buvo planuota Lietuvos mieste Klaipėdoje, bet atšaukta dėl COVID-19 pandemijos. Tad šiemet festivalis keliasi į naują – virtualią erdvę, gyvus koncertus ir bendravimą keis saugūs susitikimai per nuotolį.

 „Europiada“ yra tas momentas, kurio mes taip laukiame, nes kasmet mes galime patirti ir dalintis savo tradicijomis su visomis Europos šalimis, užmegzti ryšius ir 5 dienas gyventi džiaugsmu“,- sako Rüdiger Heß, Tarptautinio „Europiados“ komiteto prezidentas bei Frankenbergo (prie Ėderio), Vokietija, meras. 

„Vienybė įvairovėje“ (angl. “Unity in diversity”) – toks yra „Europiados“ šūkis. Džiaugiamės galėdami skleisti šią žinią per mūsų interneto svetainę www.europeade.eu ir Facebook paskyroje https://www.facebook.com/europeade.eu . Čia nuolat bus skelbiama nauja informacija apie projektą „Europiada 2020 – drauge virtualiai“.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder