Pedagogai įsitikinę - besišypsančių šeimų miestą sukurs tik proveržis mokyklose

Pedagogai įsitikinę - besišypsančių šeimų miestą sukurs tik proveržis mokyklose

Liberalų sąjūdis, likus 21 savaitei iki rinkimų, paskelbė savo rinkiminės kampanijos „Kartu į proveržį” startą ir kiekvieną savaitę iki pat rinkimų organizuos diskusijas proveržio tema su klaipėdiečiais. Pirmajam susitikimui spalio 10 d. buvo pakviesta miesto švietimo bendruomenė. I. Simonaitytės bibliotekoje susirinko Klaipėdos švietimo įstaigų vadovai, pedagogai, savivaldybės administracijos atstovai bei tėvai, kuriems aktuali švietimo dabartis ir perspektyvos Klaipėdoje. 

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas trumpai pristatė esamą situaciją ir darbus, kurie buvo atlikti per paskutiniuosius ketverius metus. Diskusijos moderatorius, Klaipėdos laivininkų mokyklos direktorius, ne kartą geriausiu miesto ir šalies mokytoju įvardintas Edmundas Kvederis, skatino susirinkusiuosius pasidalinti savo pastebėjimais bei įžvalgomis, o LR Seimo narys, Simonas Gentvilas paragino nevengti ir aštresnių klausimų bei aktualios problematikos. „Mes negalime kalbėti apie proveržį, jei nežinome realios dabartinės situacijos. Būtent jūs esate tie, kurie su tokiomis problemomis susiduriate kiekvieną dieną. Jūs tuo gyvenate. Tik jūs galite pasakyti, kokios problemos sprendžiamos pirmiausia ir kas suveiks kuriant proveržį.“, - teigė liberalų kandidatas į Klaipėdos merus.

Pedagogai kalbėjo atvirai, neslėpdami susirūpinimo ir emocijų: apie jaunų pedagogų trūkumą ir motyvaciją, mažus atlyginimus, per didelį mokinių skaičių klasėse, vis labiau įtemptą klasių bei mokyklų aplinką, šiuolaikinių technologijų ir galimybių keičiamą elgseną, bendravimą su tėvais ir vaikų ugdymo naujoves. Pokalbyje paliesti ir ikimokyklinių bei neformalaus švietimo įstaigų klausimai. 
„Mokykla turi džiuginti ir motyvuoti moksleivį. Bėgimas iš pamokų ir patyčios turi būti neįsivaizduojami rytojaus Klaipėdos mokykloje.  Kaip šeimoms palankus miestas, privalome garantuoti kokybišką vaikų užimtumą nuo ryto iki vakaro, kad tėvai galėtų dirbti visą savo darbo dieną. Tai įmanoma tik investuojant į mokytojus ir pačias mokyklas. Turime rūpintis ir gabių moksleivių tobulėjimu, bet kartu jokia Klaipėdos mokykla negali palikti nė vieno vaiko užnugaryje. Apleistas vaikas – milžiniškas praradimas Lietuvai ir visuomenei, kuri vis tiek turės juo rūpintis,“ - diskusiją apibendrino Švedijoje mokyklą baigęs ir studijas užsienyje tęsęs Simonas Gentvilas.

Ir dar. Buvo labai aišku, kad politikai turi gyventi realybėje ir nusileisti iš tribūnų, ataskaitų ir skaičių skaitymo - pas žmones. Liberalų sąjūdis ir kandidatas į Klaipėdos m. merus, Simonas Gentvilas pradėjo diskusijų ciklą, orientuotą į Jus, klaipėdiečiai. Likusios 19 diskusijų yra skirtos Jūsų idėjoms, pastebėjimams ir problemoms. Nes tik išgirdę informaciją iš pirmų lūpų, galime eiti pirmyn. 

Kita diskusija bus apie turizmą. Visų, kam svarbi ši tema, laukiame spalio 15 d.17.30 val. Klaipėdos rotušėje (Danės g. 17). Kartu į Proveržį!

Besišypsančių šeimų miestą sukurs tik proveržis mokyklose

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder