Liberalų įsipareigojimas Klaipėdai – triskart daugiau turistų ir ES vidurkį pranokstantis atlygis

Liberalų įsipareigojimas Klaipėdai – triskart daugiau turistų ir ES vidurkį pranokstantis atlygis

Trigubai išaugęs turistų srautas, klestintis smulkus ir vidutinis verslas, atlyginimas didesnis už Europos Sąjungos vidurkį – tokį ambicingo ekonominio proveržio scenarijų Klaipėdai parašė atsinaujinęs Liberalų sąjūdis.

Dideles vidines permainas išgyvenusi partija pritaria milžiniškus tikslus puoselėjančiai Klaipėdos ekonominės plėtros strategijai, kurioje numatyta, jog Klaipėda augins jūrinę ekonomiką, bioekonimiką, pažangios pramonės ekonomiką, kūrybinių industrijų ir paslaugų ekonomiką.

,,Pavyko pasiekti, kad būtų priimta nepolitiška strategija. Visos suinteresuotos grupės sutinka, kad Klaipėda turi eiti strategijoje brėžiamu keliu. Mes, liberalai, turime papildomų idėjų, kurios padėtų sukurti proveržį miesto ekonomikoje”, – dėstė Liberalų sąjūdžio kandidatas į Klaipėdos merus Simonas Gentvilas.  

Tikslas – išplėsti skrydžių žemėlapį į Palangą

Užaugintas turistų skaičius taptų gyvybės šaltiniu smulkiam ir vidutiniam verslui, o paslaugų sektorių gelbėtų nuo pražūtingo sezoniškumo. Žymiai padidinti turistų srautą padėtų išplėsta skrydžių geografija į Palangos oro uostą.  

,,Pirmas tikslas yra padvigubinti skrydžių skaičių į Palangos oro uostą. Klaipėdos savivaldybė, įtraukusi ir kitas gretimas savivaldybes, turėtų subsidijuoti skrydžius į Palangą. Būtina reklamuoti Klaipėdą kaip turizmo potencialo turintį miestą. Negali būti taip, kad turime susisiekimą su Baltarusija, Švedija, Danija, Vokietija, Didžiąja Britanija, o reklamos tose šalyse – ne”, – argumentavo S.Gentvilas.    

Liberalų sąjūdis siūlo apjungti Klaipėdos regiono turizmo informacijos centrus, nes turistai dažniausiai atvyksta ne į Klaipėdą ar Nidą atskirai, o į viso regiono traukos zonas. Viso regiono turizmą populiarinančioms įstaigoms ir šioje srityje dirbančiam verslui siūloma steigti klasterį.   

Proveržio ekonomikos planą braižantys liberalai įsitikinę, kad Klaipėdai pagaliau laikas nusiplauti kelių savaitgalinių festivalių etiketę. Klaipėda nuo šiol turėtų būti įvardijama kaip miestas, kuriame aktyvi ir kultūrinė veikla užtikrinama kiekvieną savaitgalį.

,,Galiausiai turime investuoti į Melnragės, Girulių ir Smiltynės pavertimą kurortais. Aš inicijavau Smiltynės kaip kurortinės teritorijos dokumentų ruošimą. Po poros mėnesių dokumentai jau bus pateikti Vyriausybei su prašymu pripažinti Smiltynę kurortu”, – teigė S.Gentvilas.   

Pasiūlymas – jau šiadien uždirbti daugiau

Liberalų sąjūdis užsibrėžė ambicingą, bet su konkrečiais įgyvendinimo žingsniais tikslą, kaip pasiekti, kad 2025 metais vidutinis atlyginimas Klaipėdoje viršytų Europos Sąjungos vidurkį. Vienas indėlių į šį tikslą – per ketverius metus į Klaipėdos prioritetines plėtros sritis pritraukti 3,6 mlrd. eurų užsienio investicijų.

,,Pirmiausia orientuojamės į tuos, kurie uždirba minimalią algą. Jiems jau šiandien galime padvigubinti atlyginimą, jeigu jie pasiryžtų skubiai per kelis mėnesius persikvalifikuoti į profesijas, kurių šią akimirką labai trūksta Klaipėdos darbdaviams“, – kalbėjo S.Gentvilas.   

Kalbėdami apie ekonomines Klaipėdos ambicijas, liberalai pabrėžė, kad mieste būtina aukštojo mokslo pertvarka. Aukštosios mokyklos turėtų neignoruoti miesto ekonominės plėtros strategijos ir susikoncentruoti į pagrindines šiame dokumente numatytas sritis. Šitokiu būdu būtų pasiekta abipusės naudos – aukštosios mokyklos ruoštų profesionalus verslui, o verslas garantuotų gerai apmokamas darbo vietas absolventams. 

Parama Klaipėdoje gimusiems startuoliams

Liberalai įsitikinę, kad laikas keisti situaciją, kai mieste didžiausią paklausą turi sandėliavimo arba gamybos patalpos, o paslaugų sektorius traukiasi. Jei tik miesto valdymas artimiausius ketverius metus bus patikėtas liberalams, jie žada paramą verslo naujokams.

,,Mes liekame su pramone, gamyba ir logistika, kurios kuria milžinišką pridėtinę vertę. Bet nesukuriame darbo vietų biurams užpildyti, Senamiestis apmiręs. Gyventojai, kurie ten galėtų dirbti, emigruoja”, – niūrų šiandieninės Klaipėdos vaizdą brėžė S.Gentvilas.    

Manoma, kad miestui prisikelti padės atkurtas palei uostą nusidriekęs ,,Mėmelio miesto” kvartalas. Kaip vienas sėkmingų pavyzdžių verslumui skatinti paminėtas ką tik uostamiestyje atsidaręs pirmas privatus jaunų verslų inkubatorius ,,Lighthouse”.

Liberalai įsitikinę, kad būtina išnaudoti kiekvieną jauną verslo idėją, kuri gimsta Klaipėdoje. Todėl į savo rinkiminius pažadus jie drąsiai traukia įsipareigojimą per ketverius metus skirti 3 mln. eurų startuoliams, užgimusiems Klaipėdoje. Ši parama žadama pinigais ir mentoryste, kai samdomi profesionalai padėtų startuoliams sparčiai skleistis Klaipėdoje.    

,,Apie smulkų verslą reikia kalbėti labai atsakingai. Atrodo, kad tai kažkas mažo ir nereikšmingo. O yra priešingai. Lietuvoje šie verslai sukuria didžiausią indėlį į bendrą vidaus produktą”, – tvirtino liberalų kandidatas į miesto tarybą, šiuo metu vadovaujantis Klaipėdos savivaldybės administracijai Saulius Budinas.

Liberalų kandidatas į merus S.Gentvilas įsitikinęs, kad siekiant pažangos mieste pokyčiai būtini ir pačioje savivaldybėje. Skaičiai iškalbingi – šiuo metu savivaldybės Socialinės paramos skyriuje dirba 56 darbuotojai, o daugiafunkcinių paslaugų centre verslui, investuotojams ir talentams ,,Klaipėda ID” – 7.  

,,Turime paskatinti gyventojus ilgainiui nuo paramos gavėjo pereiti į iniciatyvų darbuotoją arba smulkaus verslo kūrėją. Gerovės pasieksime ne dalindami pinigus, o sukurdami erdvės persikvalifikuoti ir atrasti naujas galimybes mūsų mieste“, – įsitikinęs S.Gentvilas.     

Politinė reklama bus apmokėta iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto rinkimų apygardoje Nr. 20 kandidatų sąrašo sąskaito ir iš Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos miesto rinkimų apygardoje Nr. 20 kandidato į merus SIMONO GENTVILO saskaitos

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder