Penkiolikai šeimų - nemokama delfinų terapija

Penkiolikai šeimų - nemokama delfinų terapija

Šią vasarą „Premia KPC“ kartu su vienu prekybos centrų tinklu surengė kilnią akciją „Tau ledai, o jiems delfinų pagalba“, kurios metu buvo surinktos paramos lėšos, padėsiančios net penkiolikai šeimų, auginančių specialius poreikius turinčius vaikus. Akcijos dėka šiems vaikams nemokamai suteikti delfinų terapijos užsiėmimai.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre rengiami individualūs ir grupiniai bendravimo su delfinais užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Ši programa gerina savijautą, pažinimo ir socializacijos įgūdžius. Bendravimo su delfinais užsiėmimai nėra gydymo alternatyva, ji negali pakeisti tradicinės medicinos paslaugų.

Tėvai, pasakodami apie savo vaikų potyrius ir pokyčius jų gyvenime, dažniausiai mini tai, jog jų atžalos tampa aktyvesnės, daro didesnę pažangą mokymo įstaigose, noriau bendrauja su savo bendraamžiais ar net daugiau kalba.

Šeima auginanti mergaitę, kurios raida yra stipriai sutrikusi, ji turi elgesio ir komunikacijos problemų, jau išbandė delfinų terapijos dovaną ir padėkos laiške mielai dalinosi savo patirtimis. Jie teigė pastebėję, jog po delfinų terapijos autizmu sergančios dukrytės gyvenime įvyko tikras lūžis – sparčiai pradėjo gerėti motorika bei koordinacija. „Negalėjome atsidžiaugti, matydami šokinėjantį, gerokai koordinuočiau bėgiojantį vaiką, nors ir lėtai, tačiau jau savarankiškai važiuojantį balansiniu dviračiu ir paspirtuku, minantį dviračio su šoniniais ratukais pedalus. Anksčiau tai atrodė tiesiog neįmanomi dalykai mūsų atžalėlei, apie kuriuos tyliai svajodavome, stebėdami kitus išdykaujančius vaikus“, – su nuostaba ir džiugesiu pasakoja tėveliai.

Šie pasiekimai įvyko vos per mėnesį po delfinų terapijos, o, anot tėvų, mergaitė pradėjo reikšti poreikį bendrauti, pagerėjo akių kontaktas ir emocinė būsena. Dalyvavimas delfinų terapijos projekte šiai šeimai paliko malonų, neišdildomą prisiminimą visam gyvenimui. „Buvome sužavėti puikia delfinų terapijos organizacija, profesionaliu ir rūpestingu kolektyvu bei dėmesiu visai šeimai. Kiekvienas delfinų terapijos užsiėmimas buvo tarsi tobulas perlas, išpuoselėtas nuoširdžios komandos, kuri lavino mūsų vaiką, spinduliuodama švelnumu, draugiškumu ir tyru noru padėti“, – įspūdžius pasakojo tėvai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder