Niekas nenori maitinti delfinariumo lankytojų

Niekas nenori maitinti delfinariumo lankytojų

Pasibaigus delfinariumo žiūrovų salės rekonstrukcijai buvo paskelbtas viešasis konkursas maitinimo organizavimo paslaugoms delfinariume tekti. Nors jis buvo organizuotas net du kartus, tačiau taip ir neatsirado viešojo maitinimo įstaigos, kuri norėtų aptarnauti delfinariume apsilankančius šimtus tūkstančių lankytojų.

Muziejininkai planuoja, kad šiemet delfinus pamatys ne mažiau, kaip 250 tūkst. žiūrovų. Vasaros metu delfinariumas dirbs tik su viena išeigine pirmadienį, bus rengiama iki keturių pasirodymų per dieną. Žiūrovų salėje – 1100 vietų, tad per dieną gali apsilankyti daugiau nei 4000 žmonių.

Atrodo, kad potencialių kavinės lankytojų kiekis turėtų būti labai patrauklus viešojo maitinimo organizatoriams. Tačiau pastarieji neskuba užsiimti atsivėrusios naujos rinkos nišos pajūryje. Viena to priežasčių – muziejininkų nuostatos tiekti pilnavertį maistą ir atsisakyti sveikatą žalojančių produktų.

Jūrų muziejaus taryba šiais metais priėmė socialiai atsakingą sprendimą atsisakyti muziejaus teritorijoje esančiose maitinimo vietose alkoholio ir tabako gaminių bei jų reklamos.

– Šis sprendimas – logiška mūsų veiklos sąlyga, – teigia muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Daugiausia muziejuje lankosi moksleiviai, šeimos su vaikais, todėl mes jaučiame atsakomybę ir norime, kad jie galėtų gamtos muziejuje mėgautis ne tik ekspozicijomis, bet ir sveiku maistu.

Muziejininkų norai nėra iš piršto laužti – naujausi duomenys rodo, kad Lietuva užima pasaulyje gėdingą trečiąją vietą pagal alkoholio suvartojimo kiekį.

Alkoholio ir tabako ribojimas – ne vienintelė sąlyga, kurią muziejininkai kelia būsimam maitinimo organizatoriui.

– – Mes taip pat prašome, kad atsirastų valgiaraštyje vegetariškų patiekalų, šviežiai spaustų sulčių, natūralaus pieno produktų gėrimų, – vardijo Olga Žalienė.

Nuomininkas delfinariume turi teikti ir greito, ir pilnaverčio maitinimo paslaugas. Greitai užkasti yra ypač aktualu lankytojams prieš delfinų pasirodymus, o pilnaverčio maitinimo paslauga reikalinga lankytojams, kurie neskuba ir nori skaniai pavalgyti, mėgaudamiesi pro iliuminatorius atsiveriančiu baseino, su jame žaidžiančiais delfinais, vaizdu.

Kalbinti kavinių savininkai teigia, kad be alkoholio nelengva: įpilti bokalą alaus gali ir sezonui pasamdytas studentas. Vienas parduotas bokalas iškart atneša 3 litų naudą. Samdant kvalifikuotus virėjus ir tiekiant pilnavertį maitinimą greitos naudos taip lengvai nepasieksi.

Tačiau muziejininkai nenuleidžia rankų ir paskelbė jau trečią konkursą. O kol kas atvykus į delfinariumą kavinėje galima pasivaišinti tik šaltais ir karštais gėrimais bei nedideliu užkandžių asortimentu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder