Lietuvos jūrų muziejus priartina jūrą

Lietuvos jūrų muziejus priartina jūrą

Jau treti metai Lietuvos jūrų muziejus, stojus rudeniui, atkeliauja į atokesnius Žemaitijos miestus ir miestelius, dovanodamas jiems visą jūros tema persmelktą dieną. Dvejus metus muziejaus specialistai į tokias išvykas kvietė ir dainininką Egidijų Sipavičių, o šiais metais jūrinė edukacija sėkmingai derinama su vietos moksleivių koncertiniais pasirodymais.

– Mintis priartinti jūrą prie tų, kuriems sunkiau ją pasiekti, kilo rengiant paraišką Kultūros ministerijos Regionų kultūros programai, mažinančiai kultūrinę-socialinę atskirtį, – pasakojo muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Pirmąjį rudenį aplankius nedidelius miestukus ir mokyklas, mintis, kad muziejus gali ir privalo pasiekti ir tuos, kurie neturi galimybių atvažiuoti į Kopgalį, tik sustiprėjo.

Per dvejus projekto gyvavimo metus buvo aplankytos Šilutės, Šilalės, Skuodo, Mažeikių rajonų mokyklos bei vietos gyventojų bendruomenės, surengti 73 išvažiuojamieji kultūriniai edukaciniai užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 3124 dalyviai.

Šis projektas sėkmingai tęsiamas: šiandien Jūrų muziejus išmetė savo edukatorių desantą Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijoje, jau lankėsi Telšių „Germanto“ ir Tauragės „Aušros“ pagrindinėse mokyklose. Dar viena muziejaus išvyka šiemet numatyta lapkričio 26 dieną Tauragės Martyno Mažvydo progimnazijoje.

Moksleiviai, belaukdami muziejaus viešnagės, kuria meninius darbus jūrine tematika, puošia mokyklas ir rengiasi koncertui.

Pasak muziejininkės-edukologės Renatos Trieigienės, per dieną edukacinius užsiėmimus, pasakojančius apie jūros gamtą, istoriją, laivybą, išklauso visi vienos mokyklos mokiniai.

– O pavakare, – pasakojo Renata Trieigienė, – jau mokykla parodo, kaip ji pasiruošė jūrinei dienai: renginio metu moksleivių pasirodymai, meninė kūryba tiesiogiai siejama su Klaipėdos uosto ir jūros pristatymu.

Prie šio kultūrinio-edukacinio projekto mielai prisijungė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija: su moksleiviais bendrauja ir uosto kapitonai, gyvais pavyzdžiais perteikdami uosto kasdienybę, romantiką, indėlio į šalies ekonomiką svarbą.

Šis, Kultūros ministerijos remiamas projektas, sulaukė įvertinimo ir Lietuvos mastu:, Jūrų muziejus pakviestas jį pristatyti 3-iojoje mokyklų įrangos ir mokymo priemonių parodoje „Mokykla 2013“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder