Krikštynos: delfinų jauniklė bus pavadina Arijos vardu

Krikštynos: delfinų jauniklė bus pavadina Arijos vardu

Po rekonstrukcijos atidarytame delfinariume pirmą kartą rengiama Vardynų šventė. Ji vyks jau šį šeštadienį, balandžio 11 dieną 12 valandą.

Skambiu Arijos vardu bus pavadinta pustrečių metų delfinų jauniklė. Tai - pirmoji mažylė, su kuria lankytojai galėjo susipažinti po rekonstrukcijos pradėjusiame veikti delfinariume. Ji išsiskiria iš kitų ne tik guvumu, smalsumu, drąsa, bet ir neįprasta odos spalva - ant jos kūno yra ryškūs balkšvos spalvos dryžiai, dėl kurių treneriai ją meiliai vadina Zebriuke arba Dryže.

Pasak vyr. trenerio-muziejininko Mindaugo Lukošiaus, delfinukas motinos įsčiose būna, kaip ir žmogaus vaikas, susirietęs, todėl raukšlės vietoje odos spalva būna kiek kitokia. Dažniausiai ji suvienodėja jau pirmosiomis delfinuko gyvenimo savaitėmis. Delfinės mažylius įsčiose nešioja 12 mėnesių. Vos gimę jie sveria apie 15 kilogramų, o ilgis siekia apie 1 metrą.

Delfinukės mama - delfinariumo senbuvė trisdešimtmetė patelė Glorija, tėtis - trejais metais už Gloriją vyresnis Argas. Jauniklė dar maitinasi mamos pienu (delfinės maitina vaikus iki trejų metų) ir suėda apie tris su puse kilogramo žuvies. Delfinių pienas labai kaloringas - daugiau nei dešimt kartų riebesnis už karvės pieną, rausvos spalvos. Maitinančiai delfinei žuvies reikia beveik dvigubai daugiau nei įprastai - per parą net iki 18 kilogramų riebios stauridės ir silkės.

Delfinukė kartu su kitais programoje dalyvaujančiais gyvūnais atlieka šuoliukus, pasisveikina su žiūrovais, mielai "dainuoja". Tai trenerių nestebina, nes Glorijos, kuri yra viena pagrindinių pasirodymų dalyvių, vaikai noriai ją mėgdžioja.

Delfinukę globoti sutiko krovinių gabenimo ir ekspedijavimo įmonių grupė "Arijus", suteikusi jai vardą.

Šiuo metu Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume gyvena devyni delfinai. Balandį pasirodymai rengiami tik penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais, o gegužę delfinariumas jau dirbs tik su dviem išeiginėmis - pirmadienį ir antradienį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder