Jūrų muziejaus edukatoriai persikelia į Vilnių

Jūrų muziejaus edukatoriai persikelia į Vilnių

Nuo šio penktadienio Lietuvos jūrų muziejaus edukatorių komanda iš Kopgalio kaimo, kuriame įsikūręs šis muziejus, trims dienoms persikelia į Vilnių. Mat čia gruodžio 6-8 dienomis LITEXPO rūmuose vyks 3-ioji mokyklų įrangos ir mokymo priemonių paroda „MOKYKLA 2013“.

Lietuvos jūrų muziejus šioje šalies pedagogams ir moksleiviams skirtoje erdvėje jau antrą kartą pristato naujas edukacines programas. Su jomis bus galima susipažinti muziejaus stende 4–oje salėje.

Mugėje bus pristatyta naujausia, interaktyvi, dar pačiame muziejuje neišbandyta mokymo priemonė – liečiamasis batimetrinis 3D Baltijos jūros geologinės raidos ir geografijos žemėlapis.

– Mūsų muziejus žengia koja į koją su laiku, – sako muziejaus direktorė Olga Žalienė. – Jaunoji karta pasaulį lengviau suvokia virtualioje erdvėje, tad panaudodami šiuolaikines technikos galimybes, stengiamės kalbėti jiems suprantama kalba. Juo labiau, kad naujosios technologijos padeda mums keliauti laiku – jų dėka pamatysime ir vietoje Baltijos tyvuliavusį ledyninį ežerą, sužinosime, kokias teritorijas apėmė Anciliaus ežeras, Joldijos jūra, susipažinsime su juose gyvenusiais gyvūnais.

Beje, biologai teigia, kad Baltija – viena jauniausių pasaulio jūrų, tik dvigubai vyresnė už ... Egipto piramides.

Muziejus kartu su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija mugės pradžiai yra paruošęs jūriška dvasia alsuojantį edukacinį koncertą „Mano jūra – tolima ir artima“, kuriame patrauklia ir išraiškinga forma pristatoma jūrinė Lietuvos istorija. Apie Lietuvos, kaip jūrinės valstybės praeitį ir dabartį, pasakoja istorikai bei kapitonai, o pasinerti į muzikos garsų jūrą kviečia žinomas dainininkas Egidijus Sipavičius.

– Jūrų muziejus prieš porą metų netikėtai pasikvietė mane dainuoti ... edukacinėje programoje, – sako Egidijus Sipavičius. – Su ja lankėmės nedidukuose Žemaitijos miesteliuose, atnešdami tiems, kuriems pajūris sunkiau pasiekiamas, netikėtas jūrines istorijas.

Ši programa pelnė nepaprastą populiarumą: per dvejus metus buvo aplankytos Šilutės, Šilalės, Skuodo, Mažeikių rajonų mokyklos bei vietos bendruomenės, surengti 73 išvažiuojamieji kultūriniai edukaciniai užsiėmimai, kuriuose apsilankė daugiau nei 3 tūkstančiai klausytojų ir dalyvių.

– Jeigu sulauktume kvietimo, šią programą mielai atvežtumėme ir į kitas Lietuvos mokyklas ar miestelius, – sako Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Muziejus edukacijoje išbando įvairias priemones ir būdus. Mugėje veiksiančioje MuMo saloje (Muziejų edukacijos) bus eksponuojama paroda „Kodėl laivas plaukia?“, kurioje visus eksponatus privaloma ... liesti.

– Juk priešingu atveju negalėsi sumeistrauti laivelio, įvairiais būdais sujungti laivo borto lentų ar ... nuskandinti povandeninį laivą, – šypsosi parodos kuratorius istorikas Romualdas Adomavičius, kuris pats yra patyręs buriuotojas.

Jūrų muziejaus edukatoriai kviečia mugėje susitikti:

Gruodžio 6 d. 11.15 val. SMART klasėje (4 salė) ir 7 d. 17.00 val. Svajonių klasėje (4 salė) – atviras edukacinis užsiėmimas „Atrask Baltijos jūrą“ pasitelkiant 3D Baltijos jūros batimetrinį žemėlapį.

Gruodžio 8 d. 14.00 val. Svajonių klasėje (4 salė) – atviras edukacinis užsiėmimas „Kas Baltijoje gyvena?“. Jo dalyviai persikūnys į Baltijos jūros gyvūnus ir sukurs spektaklį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder