Įsteigtas Vaikų reabilitacijos klasteris

Įsteigtas Vaikų reabilitacijos klasteris

Kitąmet ketinama užbaigti viso Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo rekonstrukciją. Pernai metų pabaigoje buvo atidaryta po rekonstrukcijos delfinų pasirodymų salė. Dabar sparčiai vykdomi darbai statant lagūną po atviru dangumi ir Delfinų terapijos centrą. Abu šie objektai turėtų pradėti veikti kitąmet.

Ruošiantis Delfinų terapijos centro atidarymui, toliau vystomi ryšiai su kitomis mokslinėmis ir medicinos įstaigomis, dirbančiomis vaikų reabilitacijos sferoje. Siekiant suvienyti šias pajėgas, Lietuvos jūrų muziejus kartu su Klaipėdos, Šiaulių universitetais ir Vaikų reabilitacijos sanatorija "Palangos Gintaras" pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl "Šiaurės Vakarų Lietuvos Vaikų reabilitacijos klasterio" įkūrimo.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, pagrindinis šio klasterio tikslas yra ieškoti pažangių reabilitacijos metodų, keistis moksline ir metodine informacija, kartu vykdyti mokslinius tyrimus.

Gyvūnų terapijos sekcijos veikla bus plėtojama Lietuvos jūrų muziejuje.

Kaip teigia muziejaus delfinų terapijos vyriausioji specialistė, Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto socialinio darbo katedros lektorė dr. Brigita Kreivinienė, jau dabar yra planuojami nauji delfinų terapijos tyrimai vaikams su įvairiais sutrikimais, taip pat moksliniai renginiai.

- – Kartu su Klaipėdos universiteto Psichologijos katedra jau parengėme naujų tyrimų koncepcijas, – pasakojo Brigita Kreivinienė.

- Vaikų psichikos ir elgesio sutrikimų reabilitacijos sekcijoje naujoves diegs ir veiklą plėtos vaikų reabilitacijos sanatorijos „Palangos gintaro“ direktorius, gydytojas Kęstutis Speičys. Inovatyvios ergoterapijos taikymo sekcijai vadovaus Klaipėdos universiteto Sveikatos mokslų fakulteto Reabilitacijos katedros vedėja doc. dr. Giedrė Kavaliauskienė. Šiaulių universiteto Socialinės gerovės ir Negalės studijų fakulteto Sveikatos studijų katedros vedėja doc. dr. Daiva Mockevičienė darbuosis Vaikų modernios kineziterapijos taikymo sekcijoje Vaikų reabilitacijos sanatorijos „Palangos gintaras“ vyr. rinkodaros specialistas dr. Žilvinas Malinauskas yra atsakingas už skaitmeninių technologijų taikymą vaikų reabilitacijoje ir vaikų medicinines keliones.

Klasterio steigėjai tikisi, kad prie šios idėjos plėtros prisijungs ateityje ir privačios įmonės, dirbančios vaikų reabilitacijos srityje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder