Gerinamos ruonių gyvenimo sąlygos

Gerinamos ruonių gyvenimo sąlygos

Artėjant pavasariui Lietuvos jūrų muziejus gyvena jau nerimo nuotaikomis: kiekvienais metais tenka gydyti ir slaugyti Baltijos pakrantėje rastus nusilpusius Baltijos pilkųjų ruonių jauniklius. Kaskart jų randama vis daugiau. Išgydyti ruoniukai sugrąžinami atgal į jūrą, o tie, kurie dėl patirtų sužalojimų nebegali prisitaikyti natūralioje aplinkoje, pasilieka jūrų muziejuje arba iškeliauna į kitus muziejus ir zoologijos sodus.

Dabar jūrų muziejuje vykstančios rekonstrukcijos metu tvarkomi, atnaujinami, modernizuojami ir ruonių baseinai. Šios darbus spartinti padeda ir vienos kompanijos parama, siekianti daugiau nei 32 tūkstančius litų (9306 eurų). Pasak Lietuvos jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, už iniciatyvos metu surinktas lėšas bus gerinama ruonių baseinų vandens kokybė.

„Vamzdynų rekonstravimo darbai, kurie užtikrins ruoniams švaresnį ir patogesnį gyvenimą, jau yra pradėti ir turėtų būti užbaigti iki šių metų pabaigos. Ruonių baseinų vandens kokybės gerinimas yra itin svarbus ne tik muziejuje gyvenantiems ruoniams, bet ir ruonių bandos gausinimui Baltijos jūroje,“ – kalbėjo O. Žalienė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder