Delfinariume atidarytas baseinas po atviru dangumi

Delfinariume atidarytas baseinas po atviru dangumi

Lietuvos jūrų muziejus vasaros sezoną pradėjo atverdamas naujas erdves. Delfinariume atidarytas baseinas po atviru dangumi, kuriame šiltuoju metų laiku vyks Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai.

Pagaliau ilgametė svajonė išsipildė, džiaugiasi jūrų muziejaus vadovė. Prieš daugiau kaip savaitę duris atvėrė prie rekonstruoto delfinariumo pastatytas atviras lauko baseinas, kurį muziejus pavadino „Saulės įlanka“.

„Tai skirta gyvūnams mėgautis saulės voniomis, atvira erdve, kvėpuoti grynu oru ir šitame baseine, šitoj stiklinėje talpoje, o tiksliau sakant akrilo talpoje, telpa 2 tūkst. kubinių metrų vandens“, – sako Lietuvos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Baseine – Baltijos jūros vanduo, kuris keičiamas kas dvi valandas, tačiau skaidrus vandens žydrumas išgaunamas sudėtingos technologijos ir įrenginių – smėlio filtrų, ozonatorių, baltymų išputotojų, ultravioletinių lempų – pagalba.

Nuo gegužės pradžios „Saulės įlankoje“ atvirame ore vyksta delfinų ir Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai. Juose lankytojai visą vasarą ne tik gėrėsis gyvūnų sugebėjimais, matys, kas vyksta virš vandens ir po vandeniu, bet ir sužinos apie jų gyvenimą.

„Mes siūlysime edukacinius spektaklius. Mūsų edukacinis skyrius daug dirbo, kad parengtų tokią programą, kuri paprastai, patraukliai ir labai suprantamai papasakotų apie jūrų liūtų gyvenimo būdą, charakterį, jų anatomiją, fiziologiją“, – aiškina O. Žalienė.

Vasaros sezoną muziejus pasitinka ir kitomis naujovėmis. Etnografinėje pajūrio žvejo sodyboje veiks kūrybinės dirbtuvės. Pasak muziejaus vadovės, jose lankytojai galės pasigaminti vėtrunges, išmokti pinti tinklus, sužinos apie žoleles ir jų savybes.

Gegužės pabaigoje muziejus žada ir naujovių besidomintiems laivybos istorija. Žvejybos traleryje „Dubingiai“ bus atidaryta paroda, pasakojanti apie sovietmečio žūklę jūroje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder