Eisenos TOP šešetukas: laimėjo rožinė svajonė

Eisenos TOP šešetukas: laimėjo rožinė svajonė

Kol dar neišblėso Jūros šventės įspūdžiai, renginio organizatoriai vakar įrėmintomis įspūdingomis nuotraukomis ir dovanėlėmis apdovanojo, ko gero, visus iki vieno šventinės eisenos kolektyvus. Kad ir kaip sunku buvo komisijai, vis dėlto paskelbtas eisenos dalyvių TOP šešetukas.

Šiemet Klaipėdos miesto gatvėmis žygiavo daugiau kaip 8 tūkst. pasipuošusių ir labai gerai nusiteikusių įmonių ir organizacijų atstovų. Pasak eisenos globėjos Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos laikinojo vadovo Vidmanto Paukštės, kitos tokios eisenos, išsiskiriančios tokiu dalyvių gausumu, Lietuvoje nėra. Pastebėta, kad, kai globos ėmėsi Uosto direkcija, eisena darosi vis didesnė ir įdomesnė. Beje, po ilgos pertraukos į ją sugrįžo ir Karinės jūrų pajėgos.

VšĮ "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys prisipažino, kad smagiausia, kai žmonės jam už nugaros apie eiseną kalba gražiai. Pasak jo, Jūros šventės eisenos nenupirksi už jokius pinigus, jos nuotaikos nesuvaidintų jokie aktoriai.

Labiausiai sužavėjusieji

Šeštoje eisenos TOP vietoje šiemet puikuojasi LKAB "Klaipėdos Smeltė" kolektyvas, apdovanotas už puikią nuotaiką, už akių kontaktą su eiseną stebinčiais žmonėmis, už drąsą eiti į minią. Beje, "Smeltės" vadovas Rimantas Juška beveik visada eina savo kolektyvo priešakyje ir pats ateina pasiimti apdovanojimų. Jis sako, kad kiekvienas kolektyvas ruošdamasis eisenai įdeda labai daug širdies. "Mums garbė būti bendruomenės dalimi, džiaugiamės galėdami į ją įnešti savo spalvą", - vakar sakė R. Juška.

Penktoji vieta šiemet atiteko AB Vakarų laivų gamyklos (VLG), šiemet švenčiančios 50 metų veiklos jubiliejų, kolektyvui. Beje, eisenoje žygiavo apie 1 000 VLG darbuotojų.

Bendrovės "Aros Marine", šiemet švenčiančios 10 metų veiklos jubiliejų, debiutas šventinėje eisenoje buvo sėkmingas - iškart į TOP šešetuko ketvirtą vietą. Sprendžiant iš šio kolektyvo nuotaikų, jį pamatysime eisenoje ir kitąmet.

Bronzinis medalis atiteko bendrovei Klaipėdos autobusų parkui. Prie jos papuoštame autobuse vykusio vakarėlio daug kas norėjo prisijungti. Bendrovės atstovai pažadėjo, kad kitais metais naktį žmones vežantys autobusai bus taip pat papuošti.

Vertintojų manymu, sidabro medalio nusipelnė išradinga jau trečius metus gyvuojanti jaunimo organizacija "Choose Klaipėda" - už sniego pusnis vasarą.

O labiausiai pagerbta buvo AB "DFDS Seaways", tarptautinius keltus eksploatuojanti bendrovė. Už rožinę svajonę - už flamingus Klaipėdos miesto gatvėse jai skirta pirmoji vieta.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder