Rinkosi į Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakarą

Rinkosi į Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakarą

Penktadienio vakarą į Klaipėdos koncertų salę rinkosi šventiškai pasipuošę svečiai. Kasmet po didžiosios Jūros šventės eisenos vykstančiame Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakare „Mano uostas“ dalyvauja apie 500 kviestinių svečių, dauguma jų – jūrininkai, kapitonai, uosto įmonių darbuotojai.

Tai renginys, kuris sujungia dirbančius jūroje bei krante. Čia visapusiškai atsiskleidžia tiek valdžios institucijų, tiek paprastų darbuotojų bendravimo ir bendradarbiavimo sinergija.

Klaipėdos valstybinis jūrų uostas – itin reikšmingas strateginis valstybės objektas. Jūrininkų ir uosto darbuotojų specialybės – unikalios ir ypatingai specifinės.

„Esame įsitikinę, kad pagerbti su jūra ir uostu susijusius darbuotojus gražioje iškilmingoje ceremonijoje yra prasminga ir labai reikalinga, todėl VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos (generalinis direktorius Arvydas Vaitkus) iniciatyva nuo 2014 m. Jūros šventės metu rengiamas Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakaras“, – pasakoja organizatoriai.

Uosto direkcija subūrė Lietuvos jūrininkų sąjungą, Lietuvos jūrų kapitonų klubą, Lietuvos laivų savininkų asociaciją, Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociaciją, Lietuvos aukštąją jūreivystės mokyklą dėl bendro tikslo, ir rengia iškilmingą Jūrininkų ir uosto bendruomenės vakarą „Mano uostas“.

Šio šventinio renginio metu įteikiami apdovanojimai: Lietuvos jūrų kapitono Liudviko Stulpino medaliai, LR jūrų transporto darbuotojo garbės ženklai, Lietuvos jūrininkų sąjungos Jūrų veteranų žvaigždės ir kiti apdovanojimai jūrinio ir uosto sektorių iškiliausiems ir nusipelniusiems darbuotojams, už ilgametį ir nepriekaištingą darbą jūroje ir/ar uoste, jūrinės kultūros, tradicijų puoselėjimą, Lietuvos kaip jūrinės valstybės ir jūrininko profesijos prestižo puoselėjimą, inovacijas ir pan.

Aukščiausias Lietuvos jūrų transporto sistemos apdovanojimas – pirmojo Lietuvos tolimojo plaukiojimo kapitono Liudviko Stulpino vardo medalis nr. 9 – įteiktas profesoriui habil. dr. Viktorui Senčilai, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktoriui, o LR jūrų transporto darbuotojo garbės ženklas įteiktas VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniam direktoriui Arvydui Vaitkui, kurio kandidatūrą šiam garbingam apdovanojimui teikė Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacija. Šiuos garbingus medalius įteikė LR susisiekimo ministras Rokas Masiulis. 

Bus teikiamos LR ministro pirmininko, taip pat susisiekimo ministro ir Uosto direkcijos padėkos nusipelniusiems uosto ir miesto bendruomenės asmenims. 

Šių metų renginys dedikuotas Lietuvos 100-mečiui. Koncertinėje meninėje programoje buvo apvelgta uosto šimtmečio raida, svarbiausi atlikti darbai bei įvykiai.

Renginyje netrūko ir muzikos. Merūnas, Linas Adomaitis, Egidijus Sipavičius ir kiti atlikėjai džiugino publiką savo specialia programa ir kūriniais, atspindinčiais lietuvybės ir valstybės šimtmečio dvasią.

Renginį vesti patikėta Marijui Žiedui ir Uosto direkcijos darbuotojai Simonai Krisiūnaitei.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder