Lietus nesugadino Jūros šventės dalyvių nuotaikos

Lietus nesugadino Jūros šventės dalyvių nuotaikos

„Daugelis žmonių net džiaugėsi, kad iškrito lietus.  Taigi oras nei šventės, nei plaukimo negadina“, – portalui LRT.lt sakė Jūros šventėje sutiktas jūreivis Jonas. Nors ir teko išsitraukti skėčius, miestiečių ir miesto svečių sausakimšose Klaipėdos gatvėse sutikti praeiviai tikino nepraradę šventinės nuotaikos.

Trečiadienį prasidėjusi 59-oji Jūros šventė savaitgalį į Klaipėdos gatves sukvietė ne tik miestiečius, bet ir miesto svečius. Nors šeštadienį pajūrį lepino karščiai ir buvo tvanku, iš dangų apniaukusių debesų pasipylė ir lietus, kuris, panašu, šventės nesugadino.

Prie Dangės upės krantinės sutikti klaipėdiečiai jūreiviai Jonas ir Alfonsas džiaugėsi žmonių antplūdžiu:  „Gyvenimas gerėja – labai daug žmonių, visi šypsosi, yra patenkinti. Daugelis žmonių net džiaugėsi, kad iškrito lietus. Taigi oras tikrai šventės negadina. Nuotaikos puikios, žmonės keliauja, domisi jūra. Laivai yra ir mūsų darbas, ir hobis – jei oras leidžia, plaukiame net ir žiemą.“

Stiprus lietus neatbaidė ir miesto svečių – gatvėse buvo galima sutikti praeivių iš visos Lietuvos. „Nespėjome visko apeiti, šventė šiemet labai didelė. Paprastai atvažiuojame dėl laivų – stebime senųjų laivų paradą. O lietus tikrai netrukdė“, – šypsojosi kasmet Jūros šventėje apsilankantis Gediminas.

„Tikrai smagu. Palyginti su tuo, kad koncertai čia būna panašus ir į kitų miestų dienų koncertus, man Jūros šventė yra smagiausia. Nuotaika visai kitokia, daugiau užsiėmimų, o lietaus dar nesutikome“, – sakė iš Šiaulių jau trečią kartą Jūros šventės aplankyti atvykusi Ieva.

Jūros švente džiaugėsi ir šeimos su vaikais, kuriems šį savaitgalį – kaip niekada daug atrakcijų. „Jūros šventė mums labai patinka, kiekvienais metais būna sugalvotų naujų atrakcijų. Mums, jaunai šeimai, tai aktualu“, – sakė jaunas dviejų vaikų tėtis Armanas.

Tiesa, kasmet šventėje besilankančios šeimos skundėsi nemokamų pramogų stygiumi mažiesiems.

„Galėtų būti daugiau nemokamų renginių, nes visur reikia mokėti, net vaikams. Pavyzdžiui, kai aš dar pati buvau vaikas, galėdavome nemokamai ir veidus išsipiešti, ir kitomis pramogomis pasimėgauti, o dabar už viską reikia mokėti“, – sakė šventės dalyvė Karina.

Pramogos Jūros šventėje vis dar tęsiasi – šeštadienio vakarą vyksta koncertai, parodos, mugė, laivų paradas, šventiniai fejerverkai ir daugelis kitų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder