Klaipėdoje ošia Jūros šventė

Klaipėdoje ošia Jūros šventė

Klaipėda nuo ketvirtadienio gyvena Jūros šventės ritmu. Kaip ir kasmet, centrinę miesto dalį užėmė prekybininkai, didesnės erdvės ir aikštės atiduotos renginiams ir vaidinimams, senamiesčio gyventojai išlėkė į svečius į kitus šalies regionus, o į centrą automobiliais prasibrauti norintys svečiai priversti sukti ratus ir dusti kaitroje.

Penktadienio vidurdienį atidengus Dangės krantinėje atidengus knechtą buriuotojui Broniui Rožinskui ir Tiltų bei Turgaus gatvės sankryžoje iškėlus miesto vėliavą Klaipėdoje prasidėjo 59-oji Jūros šventė.

Murmantiems, kad vėl teks savaitgalį dusti automobilių spūstyse, viena gera žinia ta, kad šventės dienomis viešuoju miesto transportu bus galima naudotis nemokamai. Šventės organizatoriai vylėsi, kad dėl to klaipėdiečiai ir svečiai persės iš automobilių į autobusus. Veltui.

Tie, kurie važinėjo automobiliu „nuo durų iki durų“, taip ir važinėja.
Mažųjų šventės dalyvių nekantriai laukta karnavalinė eisena, švelniai tariant, nuvylė. Organizatoriai skelbia, jog joje dalyvavo apie 7 tūkst. žmonių. Todėl ji nusitęsė net kelis kilometrus. Jei anksčiau eisenos dalyviai demonstravo didesnę išmonę ir negailėjo lėšų bei resursų įvairioms dekoracijoms, šiemet tokio karnavalo, kokį įprasta matyti, buvo mažiau.

Nepaisant to, susirinkusieji mielai filmavo ir fotografavo eiseną ir joje šėlstančius dalyvius.

Vakare karnavalas tęsėsi ir Dangėje, kurioje, pakėlus Pilies tiltą, plaukė istoriniai burlaiviai.

Penktadienio vakarą 21 val. piliavietėje bus galima pamatyti italų ir klaipėdiečių bendrą projektą, spektaklį „Mobis Dikas“. Nesuspėjusieji juo galės pasigėrėti ir šeštadienio vakarą.

Organizatoriai teigia, kad tai unikalus pastatymas, sujungęs praeitį ir dabartį, Italiją ir Lietuvą, teatrą, šokį ir žmogaus fantaziją apie baltąjį banginį.

„Gatvės teatro trupę „Teatro dei Venti“ pirmą kartą sutikom lygiai prieš metus – teatrų festivalyje Sibiu. Susitikimo su režisieriumi metu išgirdome mus „užkabinusią“ naują trupės idėją, kurios epicentre – jūros tema, kurios išpildymui suburiama ne tik profesionalių aktorių trupė, bet ir vietos bendruomenė. Rudenį atnaujinus kontaktą paaiškėjo, jog projektas įgauna pagreitį, o trupė ieško partnerių.

Taip VšĮ „Klaipėdos šventės“ tapo esminiu spektaklio partneriu. Mums tai naujas iššūkis, įsipareigojimas bei privilegija tapti tarptautinio teatro pasaulio dalimi“, – sakė VšĮ „Klaipėdos šventės“ projektų vadovė Goda Giedraitytė.

Šeštadienį vainikuos Andrius Mamontovas

Didieji šventiniai koncertai vyks Kruizinių laivų terminalo scenoje. Penktadienio muzikinėje programoje – 20.00 val. „Colours of Bubbles“ ir Šv. Kristoforo kamerinis orkestras džiugins projekto „Untold Story“ gerbėjus ir Jūros šventės svečius.

21.45 val. susirinkusius siūbuos legendinė, išskirtinės sėkmės sulaukusi muzikos grupė – „Naktinės personos“, o vakarą baigs ritmingas, šiuolaikiškas „Golden Age“ ir DJ Gesha duetas.

Didysis šeštadienio koncertas Kruizinių laivų terminale prasidės 20.00 val. Čia pirmieji pasirodys grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ – grupė drauge pakvietusi keliauti į Venesuelą.

21.30 val. ant scenos pasirodys klaipėdiečiai rokeriai – grupė „Royce“ su charizmatiškuoju Ilja Gun priešakyje. Geriausi albumų „Black Lights“ ir „mano Amerika“ kūriniai, įspūdingos vizualizacijos ir šviesų efektai – išskirtinė dovana Jūros šventės svečiams.

Vakaro vinis ir svarbiausias Jūros šventės muzikinis akcentas – Andrius Mamontovas, koncertą pradės 23.00 val.

„Jūros šventė yra mano vienas laukiamiausių renginių Lietuvoje. Su ja susiję tik patys geriausi prisiminimai, nes Klaipėdos ir uostamiesčio svečių auditorija koncerto metu sukuria ypatingą energiją. Iki pasimatymo, bus nerealiai gerai!“, – su geriausiais linkėjimais Andrius Mamontovas.

Visą šventės programą galima rasti puslapyje www.jurossvente.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder