Jūros šventėje – karštas Klaipėdos mero vakaras

Jūros šventėje – karštas Klaipėdos mero vakaras

Damos ir džentelmenai Jūros šventės klegesio fone šeštadienio vakarą rinkosi į uždarą vakarą Klaipėdos piliavietėje. Į jūrišką šventę juos sukvietė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas. Mero priėmimo vakaras – tai kasmetinė, gilias tradicijas turinti Jūros šventės dalis. Taip norima atsidėkoti visiems, kurie prisideda prie šventės gimimo.

Jau tapo įprasta, jog mero priėmimo vakaras kasmet vyksta vis kitoje erdvėje. Pernai svečiai rinkosi po lenkų burlaivio „Dar Mlodziežy“ burėmis, mat mieste viešėjo regatos „The Tall ship Races“ dalyviai.

V.Grubliausko kviestiniai svečiai šiemet rinkosi į Klaipėdos piliavietės šiaurinę kurtiną (gynybinė siena – red.), kuri pirmą kartą atverta svečiams. Miestiečiai šią naujai įrengtą erdvę galės išvysti per miesto gimtadienį, rugpjūčio 1-ąją.

„Kviečiu paskęsti Jūros šventės linksmybių jūroje ir nebandyti gelbėtis“, – dėkodamas svečiams šmaikščiai sakė meras V.Grubliauskas, dovanojęs muzikinį pasirodymą ir užgrojęs kartu su vakaro svečius linksminusia „Sabor Latino“ grupe.

Šįkart kvietimuose į renginį buvo prašoma svečių pasipuošti šių metų Jūros šventės akcentu – žuvele. Vienas kitas vakaro svečias šį prašymą išpildė, įsisegė žuvelę į atlapą, pasidabino vėriniu ar papuošė plaukus.

Į vakarėlį svečiai – politikai, verslininkai, aktoriai, muzikantai – itin karštą vasaros vakarą, kai temperatūra siekė kone 30 laipsnių, rinkosi pasipuošę lengvesniais rūbais – marškiniais trumpomis rankovėmis, lengvų audinių kelnėmis ar šortais, įvairiaspalvėmis suknelėmis.

Kai kurie svečiai pasipuošė šių metų Jūros šventės atributika – marškinėliais su žuvimis. Šių metų Jūros šventės stilistika rūpinosi dizainerė Julia Janus.

Į mero rengiamą vakarą atvyko Seimo nariai, miesto savivaldybės departamentų vadovai, uostamiesčio muziejų, bendrovių ir kitų įstaigų vadovai.

Šventėje viešėjo aktorė Virginija Kochanskytė su vyru Arūnu Sakalausku, bankininkas Gitanas Nausėda su žmona, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ generalinis direktorius Mantas Bartuška su visa šeima, susisiekimo ministras Rokas Masiulis su žmona, bendrovės „Smiltynės perkėla“ direktorius Darius Butvydas su sutuoktine, benodrovės „Klaipėdos nafta” generalinis direktorius Mindaugas Jusius su žmona, taip pat verslininkas Žilvinas Grigaitis.

Kaip visuomet, pasidabinusi skrybėle į šventę atvyko klaipėdietė, žurnalo „Jūra“ redaktorė Zita Tallat-Kelpšaitė, paisiusi prašymo pasipuošti žuvele.

Merą sveikino ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus su žmona, išvakarėse klaipėdiečiams ir svečiams mojavęs miesto gatvėmis nusidriekusioje šventinėje eisenoje.

Į šventę atvyko ir Klaipėdos miestų-partnerių, Odesos, Mogiliovo miestų merai, taip pat diplomatinių atstovybių vadovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder