Jūros šventė: nuo įspūdingų koncertų iki šokančių fontanų

Jūros šventė: nuo įspūdingų koncertų iki šokančių fontanų

Šiemet Jūros šventė bus ypač gausi kokybiškų renginių. Įspūdingi koncertai, gero kino vakarai, originalumu intriguojantys gatvės teatrų iš užsienio pasirodymai, šokantys fontanai, tradicinė mugė - tikimasi, kad šie Jūros šventės akcentai sudomins ir klaipėdiečius, ir svečius iš kitų miestų.

Nors oficiali Jūros šventės data - liepos 27-29 d., pirmieji renginiai prasidės jau ketvirtadienį. Paminėsime tik keletą svarbiausių akcentų, na, o visą šventės programą netrukus paskelbsime.

Gatvės teatras ir kinas

Vienas įdomesnių renginių - liepos 26-ąją vyksiantis mobiliosios teatro trupės iš Vokietijos "Foolpool" spektaklis-pasivaikščiojimas. Pasak Jūros šventės organizatorių, klaipėdiečiai turės progą pamatyti įspūdingas būtybes, kurios pagamintos iš antrinių atliekų.

Ketvirtadienio-šeštadienio vakarais Piliavietėje vyks vienas laukiamiausių šiųmetės Jūros šventės renginių - spektaklio "Mobis Dikas" premjera, kurį atveš italų teatras "Teatro dei Venti".

Tą patį vakarą Dienovidžio skvere prasidės ir muzika pagardinti kino seansai. Čia bus rodoma lietuviškų trumpametražių filmų programa, geriausi "Kino pavasario" filmai ir "Kanų liūtų" reklamos.

Kiti Jūros šventės dalyviai ketvirtadienio vakarą bus kviečiami persikelti į Smiltynę, kur vyks poezijos ir bardų muzikos koncertas "Skrydis į naktį". Viena ryškiausių to vakaro atlikėjų - Ieva Narkutė. Beje, tą vakarą paskutinis keltas iš Smiltynės išplauks 1.15 val., nes, kaip planuojama, koncertas baigsis tik po vidurnakčio.

Geros muzikos vakarai

Penktadienį ir šeštadienį mieste bus tiek renginių - kad net persiplėšk.

Penktadienį 18 val. vyks tradicinė Jūros šventės eisena, kuri nusidrieks nuo J. Janonio g., Herkaus Manto g., iki pat Kruizinių laivų terminalo. Čia pat vyks šventės atidarymo ceremonija, koncertai. Scenoje pasirodys grupė "Colours of Bubbles" kartu su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, kurie atliks įspūdingą programą "Untold Story". Vėliau klausytojus taip pat džiugins "Naktinės personos" ir grupė "Golden Age" kartu du DJ Gesha.

Šeštadienį didžiojoje scenoje Kruizinių laivų terminale koncertą surengs grupės "Antikvariniai Kašpirovskio dantys" ir "Royce", o vakarą vainikuos didžioji "žvaigždė" - Andrius Mamontovas.

Lemputėmis, gėlynais, medžiais papuoštoje Teatro aikštėje šventės lankytojai visą savaitgalį galės ne tik pasimėgauti gražia aplinka, bet ir pasiklausyti muzikos. Penktadienį scenoje pasirodys grupė "Driezhas", Ieva Zasimauskaitė ir grupė "Parranda Polar", šeštadienį - elektronikos grupė iš Vengrijos "IALAZ", Giedrė Kilčiauskienė, grupė "Garbanotas Bosistas".

Nors dėl Jono kalnelio rekonstrukcijos šiemet ten nepamatysime fontanų šou, organizatoriai nusprendė dainuojančių ir šokančių fontanų programą perkelti į piliavietės aikštelę. Pasirodymus matysime penktadienį ir šeštadienį nuo 23 iki 1 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder