Vainikus į jūrą leis netradiciniu metu

Vainikus į jūrą leis netradiciniu metu

Viena prasmingiausių Jūros šventės tradicijų - jūrininkų pagerbimo ceremonija, kai į Baltijos jūros bangas nuleidžiami gėlių vainikai, šį kartą numatyta ne šeštadienį, kaip įprasta, o sekmadienį.

Pagarba Anapilin iškeliavusiems jūrininkams bus atiduota ir šeštadienio rytą, 9.30 val., kai Smiltynės kapinėse vyks Lietuvos uosto kapitono Liudviko Stulpino pagerbimo ceremonija, o 10.30 val. Skulptūrų parke bus pagerbta žuvusi laivo "Linkuva" įgula.

Sekmadienio rytą vyks šv. Mišios už žuvusiuosius jūroje ir visą jūrinę bendruomenę: 8.30 val. Klaipėdos stačiatikių Dievo Motinos Globėjos ir Šv. Mikalojaus bažnyčioje (Smiltelės g. 14A), 9 val. - Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje (Rumpiškės g. 6.) ir Visų Rusų Šventųjų cerkvėje (Liepų g. 45A), o 9.30 val. - Klaipėdos stačiatikių Šventųjų Veros, Nadeždos, Liubovės ir Zofijos bažnyčioje (Debreceno g. 48).

Anot Jūros šventės organizatorių, vainikų nuleidimo jūroje ceremonijos laikas pakeistas dėl didžiųjų burlaivių lenktynių "The Tall Ships Races 2017" laivų įplaukimo, kuris numatytas būtent šeštadienį nuo 5 iki 13 val. Ceremonija, kurioje kasmet pagerbiami žuvusieji jūroje, visi savo darbais ir žygiais garsinę Lietuvą, kūrę jūrines tradicijas, Baltijos jūroje vyks sekmadienio vidurdienį.

Pagerbti žuvusiuosius jūroje iš Klaipėdos uosto išplauks daugiau nei 30 laivų rikiuotė. Garbingą koloną ves Karinių jūrų pajėgų laivas "Kuršis", plukdysiantis garbingiausius šalies ir miesto atstovus. Flotilę papildys ir Švedijos burlaivis "Trys Stokholmo karūnos" ("Tre Kronor af Stockholm").

Norintieji dalyvauti ceremonijoje sekmadienio rytą kviečiami į Šiaurinį ragą bei Smiltynės perkėlos laivo-katamarano stovėjimo vietą. Iš čia norinčiuosius nemokamai plukdys mažųjų laivų asociacija "Pajūrio laivai". Jos laivai atsišvartuos 11 val.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder