Laivas "Forelle" šventei pasiruošęs

Laivas "Forelle" šventei pasiruošęs

Šiandien jūrinių signalų vėliavėlėmis pasipuošęs pramoginis laivas "Forelle" iki pat vėlyvo vakaro lauks visų norinčiųjų smagiai pasiplaukioti valandą po uosto akvatoriją iki uosto vartų ir atgal bei apžiūrėti Klaipėdą užplūdusius burlaivius iš kitos pusės.

Valandos trukmės reisus po uosto akvatoriją laivas ketina pradėti nuo 9-10 val. Vienu metu juo gali plaukti 80 keleivių. Beje, pasaulyje šiuo metu yra tik du tokio tipo laivai kaip "Forelle", tad miesto svečiai turi unikalią galimybę apsilankyti jame.

Jūros šventės dalyviai turi puikią progą apžiūrėti tarptautinės didžiųjų burlaivių regatos "The Tall Ships Races 2017" dalyvius, prišvartuotus prie krantinių, ne tik iš kranto, bet ir nuo vandens, o kai kuriuos jų net pasitikti. Šiandien iki 13 val. Klaipėdos uoste jau turėtų būti suplaukę visi 84 šios regatos burlaiviai.

Tie, kurie planavo šiuo laivu plaukti į Juodkrantę sekmadienį, neturėtų nusivilti. Laivo įgula išlieka ištikima savo tradicijai ir rytoj plukdys žmones į Juodkrantę. Taigi norintieji švęsti, bet pavargusieji nuo šurmulio, gali tuo pasinaudoti ir nuo jo pabėgti. Siūlome ir miesto svečiams išbandyti šią pramogą. Dalyvavusiųjų šioje kelionėje atsiliepimai puikūs.

Jeigu liks Jūros šventės dalyvių, nespėjusių paplaukioti laivu ir pajusti tikrąją jūrinę dvasią, "Forelle" jų lauks pirmadienį ir vėl plukdys norinčiuosius po uosto akvatoriją.

Laivas stovės įprastinėje savo vietoje - Kruizinių laivų terminale, Danės upės žiotyse, apie 50 metrų nuo berniuko skulptūros.

Laivo istorinė dvasia

"Forelle"- komfortiškas ir vienas iš patogesnių laivų: minkštasuoliai, dideli panoraminiai langai, daug atviro denio. Pirmame laivo denyje veikia 40 vietų turintis baras, kuriame galima nusipirkti įvairių gėrimų ir užkandžių. Įsigyta gera šventinė vaizdo ir garso aparatūra, tad plaukiantieji gali klausytis lengvos muzikos. Ruošiantis Jūros šventei lauko terasai buvo nupirkti nauji baldai, įrengta dar 12 papildomų sėdimų vietų, kad keleiviai jaustųsi komfortiškiau, kad jiems būtų erdviau.

Antrame "Forelle" denyje yra šokių aikštelė, atvira terasa ir salonas su sėdimomis vietomis. Uždarame denyje galima pasislėpti esant blogam orui.

BARAS. Tik nedaugelis laivų turi barus. Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Laivu "Forelle" verta paplaukioti jau vien dėl to, kad tai vienas seniausių laivų Klaipėdos uoste. Jis pastatytas 1934 metais Vokietijoje, Flensburgo laivų statykloje. Tokio dizaino laivų visame pasaulyje buvo tik du: tai "Forelle", dabar esanti Klaipėdos uoste, ir "Libelle", stovinti Flensburgo uoste.

"Forelle" buvo vienas pirmųjų Flensburgo įlankos motorlaivių, pradėjusių naują laivybos etapą. 23 metrų ilgio laivas jau tais laikais garsėjo patogiomis sąlygomis keleiviams - buvo šildomas ir turėjo iš čiaupo bėgantį šiltą vandenį. Tokie dalykai anuomet buvo neregėtas komfortas.

Šis laivas išgarsėjo praėjusio amžiaus viduryje, pradėjęs legendinį sviesto ir kitų maisto produktų gabenimą iš Danijos į Vokietiją. Jam teko plaukioti ir Elbės upe. Prieš keliolika metų legendinę istoriją turintis laivas pateko į Lietuvos Kuršių marių vandenis.

"Forelle" naujam gyvenimui Klaipėdos uoste šiemet prikėlė broliai Petrošiai, turintys nemažą darbo turizmo srityje patirtį ir patys kartkartėmis stojantys prie laivo šturvalo. Įgulą sudaro trys nariai - kapitonas, mechanikas ir jūreivis.

Prieš vėl pradedant veiklą, laivas, žinoma, buvo atnaujintas. Seni deniai pakeisti naujais, korpusas perdažytas. Tačiau naujieji laivo valdytojai stengėsi išlaikyti kuo daugiau "Forelle" autentikos - deniai padaryti lygiai tokie patys, kokie buvo seniau, išlaikytas ir raudonmedis, teikiantis jaukumo. Kitaip sakant, jame dar daug istorinės dvasios.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder