Kaip važiuoti ir kur palikti transportą per Jūros šventę

Kaip važiuoti ir kur palikti transportą per Jūros šventę

Automobilių eismo ir stovėjimo principas šiųmetinės Jūros šventės metu išliks panašus, kaip ir per praėjusias kelias ankstesnes fiestas.

Dauguma apribojimų važiavimui ir stovėjimui įsigalioja nuo šiandienos ryto arba pavakarės iki pat pirmadienio, rugpjūčio 1-osios, pradžios.

Išimtis - dalis Šaulių, Herkaus Manto, J. Janonio ir I. Kanto gatvių, kuriomis naudotis vairuotojai negalės tik šiandien tam tikromis valandomis, iki šventinės eisenos ir senovinių automobilių parado.

Kurios gatvės uždaromos

Pašalinio transporto (išskyrus renginio organizatorių ir renginius aptarnaujantį transportą) eismas draudžiamas pagrindinėje senamiesčio - Tiltų - gatvėje nuo šiandienos, 8 val. ryto, iki sekmadienio 24 val.

Kiek kitaip bus Turgaus ir Teatro gatvėse - jomis negalima važiuoti jau nuo ketvirtadienio ryto. Toks draudimas galios iki pirmadienio pavakarės, 18 val. Žvejų gatvėje - nuo šiandienos 7 val. ryto iki sekmadienio 18 val.

Uždarytos bus ir kai kurios kitos Senamiesčio gatvelės - Žvejų, Mažoji Vandens, Pylimo, Daržų.

Pilies gatvė eismui (išskyrus visuomeninį transportą) uždaroma prieš prasidedant šventinei eisenai ir automobilių paradui (nuo 17 val. šiandien), atidaroma sekmadienį 24 val.

Į piliavietės teritoriją, AB "Klaipėdos laivų remontas" ir Kruizinių laivų terminalo teritoriją nuo penktadienio 8 val. ryto iki sekmadienio vidurnakčio bus galima įvažiuoti tik transportui su renginių organizatorių, "Klaipėdos laivų remonto", Lietuvos buriuotojų sąjungos išduotais leidimais, turistus į keleivinius laivus gabenantiems autobusams, transportui su Krašto apsaugos ministerijos (KAM) išduotais valstybiniais numeriais ir asmenims su KAM ir Karinių jūrų pajėgų išduotais leidimais.

Eismą koreguos ir eisena

Eismui uždaroma ir Naujamiesčio dalis. Nuo šiandien 16.30 val. iki sekmadienio 18 val. bus draudžiama važiuoti Liepų gatvės ruožu tarp Herkaus Manto ir J. Karoso gatvių (išskyrus viešąjį transportą).

Tokiam pačiam laikotarpiui uždaromas ir Naujojo Sodo gatvės ruožas tarp Herkaus Manto gatvės iki Puodžių gatvės.

Danės gatvė uždaroma nuo pat Pilies gatvės iki Laivų skersgatvio, ir dar ilgesniam laikotarpiui - nuo šiandienos ryto iki sekmadienio 24 val., kaip, beje, ir kelias iki pat Šiaurinio rago. Kaip ir ankstesniais metais, čia vyks mugė, tad įvažiuoti į uždarytą zoną ir išsikrauti ar pasikrauti prekes bus leidžiama tik mugės dalyviams, ir tik prieš prasidedant mugei bei jai pasibaigus.

Nuo šios pavakarės iki sekmadienio 18 val. bus uždrausta naudotis (išskyrus viešąjį transportą) Herkaus Manto gatvės atkarpa tarp S. Daukanto ir Liepų gatvių, o atkarpa tarp Liepų gatvės ir Danės gatvės bus uždaryta jau nuo šiandienos ryto.

Dar vienu jos ruožu - tarp J. Janonio ir S. Daukanto gatvių - nebus galima važiuoti šiandien (penktadienį) nuo 18 iki 19 val.

Šiandien nuo 12 iki 19 val. eismas draudžiamas dviejose gatvėse - J. Janonio (ruože nuo S. Dariaus ir S. Girėno g. iki Herkaus Manto g.) ir I. Kanto (tarp S. Daukanto ir J. Janonio g.).

O Šaulių gatve (atkarpa nuo S. Daukanto g. iki Lietuvininkų aikštės) šiandien nuo 15 iki 17.15 val., t. y. automobilių parado rikiavimosi metu, bus leidžiama važiuoti tik organizatoriams ir parado dalyviams.

Stovėjimui vietų nebus

Stovėjimo "fronte" - taip pat nieko ypač naujo. Nors apskritai naudotis nebus galima Pilies gatve, vairuotojams primygtinai primenama, kad jiems nebus galima palikti savo mašinų nei įrengti baigiamoje aikštelėje prie Pilies uostelio, nei Priešpilio gatvėje, nei piliavietės gatvelėse jachtų uosto pašonėje.

Draudimas statyti automobilius galios ir Kruizinių laivų terminalo kaimynystėje - išskyrus koncertų šiame terminale dalyvius, turinčius organizatorių išduotus leidimus transportui ir šventės dalyvių pažymėjimus.

Suprantama, dėl mugės stovėjimas nebus leidžiamas ir kelyje Šiaurinio rago link, ir Danės gatvėje, iki Laivų skersgatvio (iki sekmadienio vidurnakčio). Uždaryta bus ir stovėjimo aikštelė prie Muzikinio teatro.

Taip pat palikti automobilių negalima Teatro ir Turgaus gatvėse, Žvejų gatvėje (ruože nuo Pilies g. iki pasukamojo tiltelio, automobilių stovėjimo aikštelėse prie Senosios perkėlos ir šalia senųjų sandėlių.

Bus uždaryta ir stovėjimo aikštelė ties Pylimo g. (šalia Jono kalnelio).

Dėl šventinės eisenos ir automobilių parado šiandien nuo 17 iki 19 val. palikti mašinų nebus galima J. Janonio bei I. Kanto gatvėse, o nuo 13 iki 17.15 val. - Šaulių gatvės ruože nuo S. Daukanto g. iki Lietuvininkų a.

Statyti mašinų visos Jūros šventės metu, t. y. nuo šiandienos 12 val. iki sekmadienio 24 val., negalėsite ir Bangų gatvės atkarpoje tarp Taikos prospekto ir Gluosnių skersgatvio.

Ilgesnis apšvietimas

Pagrindinė vieta statyti autobusus numatyta Pilies gatvėje, tarp Daržų ir Minijos gatvių.

Jūrinių organizacijų darbuotojų eitynės prasidės J. Janonio gatvėje. Kolona, lydima policijos ekipažų, nuo 18 val. keliaus į Kruizinių laivų terminalą Herkaus Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto, Pilies bei Priešpilio gatvėmis.

Kiek anksčiau, nuo 17 val., pareigūnai lydės senovinių automobilių paradą. Jis nusidrieks nuo Šaulių gatvės iki Minijos gatvės - Lietuvininkų aikšte, Herkaus Manto, Naujojo Sodo, Naująja Uosto ir Pilies gatvėmis.

Beje, visas tris šventines dienas bendrovė "Gatvių apšvietimas" įpareigota įjungti ir išjungti miesto apšvietimą puse valandos anksčiau ir puse valandos vėliau nei nustatyta įprastame grafike.

Autobusus stabdys tiltas

Kadangi nuo penktadienio ryto iki pat sekmadienio vidurnakčio uždaroma Tiltų gatvė, keičiasi ir miesto viešojo transporto, kertančio centrą, judėjimo schema.

Šiandien autobusai kursuos net keliais skirtingais režimais. Iki 8 val. ryto jie važiuos įprastais maršrutais. Nuo 8 iki 17 val. viešajam transportui bus skirta Pilies gatvė. Tiesa, du kartus - 15 ir 16.30 val. - bus keliamas Pilies tiltas, tad autobusai bus priversti čia sustoti 15-20 minučių.

Nuo 17 val. iki 21 val. viešojo transporto eismas nukreipiamas jau per Mokyklos tiltą (centrą autobusai pasieks Liepų gatve), o nuo 21 val. iki pat sekmadienio vidurnakčio - vėl Pilies gatve. Vienintelis papildomas eismo sutrikdymas šiuo laikotarpiu bus sekmadienį 9 val. dar kartą keliamas Pilies tiltas laivams išplaukti.

Be to, šiandien pakis ir 2 bei 2A maršrutų schema. Nuo 12 val. iki 19 val. nutraukiamas eismas J. Janonio g. (dėl Jūros šventės eisenos transporto priemonių rikiavimosi), tad 2 ir 2A autobusai važiuos S. Dariaus ir S. Girėno gatve bei Lietuvininkų aikšte.

Kaip jau įprasta, numatyti ir papildomi naktiniai reisai šiandien ir rytoj (sekmadienį jų nebus, mat šventiniai renginiai baigsis iki 21 val.).

Iš pietinės miesto dalies iki Turgaus stotelės kursuos 33, 44A, 66 ir 88 autobusai. Jie važinės maždaug nuo 20 val. iki 2 val. nakties, intervalai - 12-18 minučių. Iš šiaurinės pusės iki Atgimimo aikštės (nuo ligoninės) tuo pačiu metu kursuos 170 autobusas, jo važiavimo intervalai - apie 12 minučių.

N1 maršruto Jūros šventės metu nebus.

INFORMACIJA

Naktiniai maršrutai Jūros šventės metu:
33 - Turgus-Taikos pr.-Naikupės g. ir atgal (19.08-01.55, važiavimų intervalas - 18 min.).
44A - Turgus-Sausio 15-osios g.-Šilutės pl.-Statybininkų pr. (Šilutės st.) (20.52-02.09, važiavimų intervalas - 36 min.).
66 - Turgus-Taikos pr.-Smiltelės g.-Mogiliovo g. ir atgal (19.58-02.06, važiavimų intervalas - 12 min.).
88 - Turgus-Taikos pr.-Smiltelės g.-Jūrininkų pr. ir atgal (20.05-02.11, važiavimų intervalas - 12 min.).
170 - Ligoninė-Kretingos g.-Herkaus Manto g.-Naujoji Uosto g.- Laikinoji Atgimimo st. ir atgal (20.30-02.14, važiavimų intervalas - 12 min.).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder