Žvejų krantinėje mažėja pirkėjų

Žvejų krantinėje mažėja pirkėjų

Jūros šventės proga Šiauriniame rage atgimė Žvejų krantinė.

Čia klaipėdiečius ir miesto svečius viliojo didžiausia vasaros mugė Lietuvoje, vyksianti ir šeštadienį bei sekmadienį nuo 9 val.

Brigita, prekiaujanti vaistažolėmis ir tepaliukais, sako, jog žmonės keistai reaguoja į eurą: „Anksčiau prekė kainuodavo 20 litų ir visiems tikdavo, o dabar kainuoja 5.79 euro ir žmonės sako, kad brangu, nors konvertavus kaina tokia pat.” Mergina sako, kad prekių kaina nepakilo. Dažniausiai vaistažoles perka žmonės, kurie yra girdėję apie parduotuvę arba tokiais dalykais domisi. Šiandien apsilankė pirkėjai ir iš užsienio – Rusijos, Anglijos.

Stefanija iš Joniškio, pardavinėjanti sūrius mugėje jau aštuntus metus, visada tikisi, kad pardavimai seksis geriau, tačiau nesiskundžia: „Žmonių padaugėja per pietų pertraukėlę ir vakare. Mūsų sūrių kainos nepadidėjo – tiesiog buvo suapvalintos. Aš pati esu gamintoja, perku pakilusiomis kainomis.”

Ingrida iš Kazlų Rūdos mėsa jūros šventės metu prekiauja pirmą kartą. Mergina sakė nusiteikusi optimistiškai, taip pat nusiteikę ir pirkėjai. „Po euro įvedimo mūsų pardavinėjamų produktų kainos nesikeitė, nors žaliavų kaina auga.” Klaipėdoje iš merginos mėsos produktus perka ir užsieniečiai, ir lietuviai. „Rusakalbių turistų daugiausia. Lietuviai dažniausiai perka lašinius, o užsieniečiai – vytintą mėsą. “

Vilniečiai Renata ir Giedrius prekiauja rankšluosčiais ir aksesuarais su kailiais. Mugėje pora dalyvauja jau trečius metus ir džiaugiasi, kad pardavimai šiuo metu sekasi geriau, nei praėjusiais metais: „2014 metų šventės metu buvo labai karšta, tai pirkėjų buvo mažiau. Temperatūra vėsta – prekyba auga”,– sakė Giedrius. Anot Renatos, prekės po euro įvedimo pabrango, kaip ir visi kiti produktai. Rankšluosčius ir aksesuarus dažniausiai perka lietuviai, tačiau apsilankė ir latviai, amerikiečiai. Populiariausia prekė – rankšluosčiai, kurių kaina svyruoja nuo 5 iki 20 eurų.

Dorota, pardavinėjanti kepures, tikina, jog praėjusiais metais pirkėjų buvo daugiau. Nepaisant to, kainas norėtų pakelti, bet, pasak merginos, kepurių tokiu atvejų niekas nebepirktų. „Tai jau ne pirma mugė, kurioje lankomės, pirkėjų skaičius mažėja ne tik Klaipėdoje.” Šiandien daugiau pirkėjų buvo užsieniečiai – daugiausia – rusų. Kainos paviljone svyruoja nuo 5 iki 8 eurų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder