Jūros šventė baigėsi - geros emocijos liko

Jūros šventė baigėsi - geros emocijos liko

Tris dienas trukusi linksmybių bei kultūrinių renginių fiesta baigėsi. Uostamiesčio gatvėse kalbinti praeiviai teigė, kad Jūros šventė dovanojo daug nepamirštamų akimirkų, o pirkinių krepšelius pildė pabrangusios mugės prekės.

Populiariausi renginiai

Akivaizdu, kad daugiausiai klaipėdiečių ir miesto svečių dėmesio sulaukė koncertų maratonas bei net kelis vakarus šokę fontanai.

Klaipėdietis Juozas teigė, kad šių metų Jūros šventės programa jam labai patiko. „Šventėje buvau nuo ryto iki vakaro, daugiausiai klausiausi įvairių koncertų. Manau, jie tiko kiekvieno skoniui“ , – įspūdžiais dalijosi vyras.

Jam antrino uostamiestyje gyvenanti Rasa. „Viskas buvo puiku. Stebėjome fontanų, fakyrų šou, įspūdingus fejerverkus, dalyvavome renginiuose Teatro aikštėje“ , – pasakojo moteris, tačiau teigė pasigedusi renginių, skirtų vaikams.

Taip pat vietiniai Martynas ir Agnė nedaugžodžiavo – jiems šventė patiko. „Buvome koncertuose, stebėjome Jono kalnelį papuošusius fontanus“ , – pasakojo jie.

Tuos pačius renginius aplankė ir iš Jonavos atvykusi Polina. „Labiausiai patiko ir malonius prisiminimus paliko dainuojamosios poezijos ir bardų vakaras – viskas buvo profesionalu ir jauku“ , – sakė mergina.

Nors brangu, bet pirko

Visi pašnekovai pastebėjo padidėjusias maisto produktų bei suvenyrų kainas. Vis dėlto, tai neatbaidė noro įsigyti kažką šventės prisiminimui.

Klaipėdietė Bernadeta šventinėje mugėje apsipirko gausiai, tačiau buvo nusivylusi didelėmis kainomis. „Pirkau kailines šlepetes už 20 eurų, prieš dvejus metus už tokias pačias mokėjau 35 litus“ , – sakė Bernadeta.

Ji pasakojo įsigijusi ir nemažai maisto produktų, kurių kainos taip pat nustebino. „Už mažą varškės sūrį sumokėjau 2,60 euro. Seniau mokėdavau apie 5 litus“ , – kainų pokyčius vardijo moteris.

Juozas mugėje neapsipirkinėjo, nes Klaipėdoje gyvena jau virš 30 metų ir pasigenda naujoviškų dirbinių. Vis dėlto jis taip pat pastebėjo kainų pokyčius. „Valgiau keptos duonos ir penkių grūdų košės. Už pastarąją sumokėjau 2 eurus, nors seniau ji kainuodavo 5 litus“ , – pasakojo vyras.

Į Klaipėdą iš Vilniaus rajono atvykęs Mintautas mugėje pirko duonos, obuolių ir eterinių aliejų. „Nors kainos tikrai gerokai padidėjusios, už natūralius produktus pinigų nepagailėjau“ , – teigė jis.

Rasa mugėje neapsilankė, tačiau atkreipė dėmesį, kad atrakcionų kainos didesnės beveik dvigubai.

Į šventę - sekmadienį

Nemažai sekmadienio popietę Klaipėdos gatvėmis vaikščiojusių žmonių sakė į šventę atvykę prieš porą valandų.

Vilnietis Donatas į uostamiestį atvyko su draugais ir planavo apeiti mugę, ten įsigyti suvenyrų prisiminimui. „Kiek spėsim, aplankysim ir vykstančius renginius. Jei nieko įdomaus nevyks, žadame nueiti į Meridianą“ , – planus vardijo vaikinas.

Latvė Galina pasakojo atvykusi su keturiais draugais iš Anglijos ir mugėje ieškanti, kur pavalgyti. „Viskas atrodo labai gyvai ir maloniai. Manau, dar spėsime ir į kelis renginius“ , – sakė viešnia iš Latvijos.

Pakeliui į mugę sutikta klaipėdietė Rita savaitgalį praleido prie jūros su dukra, grįžusia iš Vilniaus. „Jūros šventė mums patinka, tačiau norėjome pailsėti gamtoje“ , – pasakojo moteris ir pridūrė, kad būtinai apsipirks mugėje. „Dar nežinome, ką tiksliai pirksime. Ieškome pinto krepšelio ir dar ko nors mielo“ , – atviravo Rita.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder