Vyriausybė spręs, ar atpiginti rinkliavas daliai laivų

Vyriausybė spręs, ar atpiginti rinkliavas daliai laivų

Susisiekimo ministerija Vyriausybei siūlo keisti Klaipėdos valstybinio jūrų uosto rinkliavų taikymą dėl ko dalis laivų turėtų mokėti mažesnius mokesčius. Vyriausybė Susisiekimo ministerijos siūlymą vertins trečiadienio posėdyje.

Iki šiol mažesnes rinkliavas galėjo mokėti tie laivai, kurie į uostą įplaukdavo bent du kartus per savaitę, tačiau Susisiekimo ministerija siūlo, kad mažiau mokėtų ir tie laivai, kurie įplaukia bent kartą per savaitę.

Ministerija skaičiuoja, kad, pavyzdžiui, tuomet krovininis laivas mokėtų ne 8,58 tūkst. eurų, o 2,77 tūkst. eurų. Keleiviniams laivams rinkliavos sumažėtų nuo 5,89 tūkst. eurų iki 3,87 tūkst. eurų.

Anot ministerijos, taip siekiama padidinti keleivių ir krovinių srautą, įvažiuojamųjų laivų infrastruktūros panaudojimą ir pritraukti naujas keleivinių įvažiuojamųjų laivų ir krovininių įvažiuojamųjų laivų laivybos linijas į Klaipėdos uostą.

Numatoma, kad, priėmus nutarimo projektą, bus sukurtos patrauklios ir konkurencingos sąlygos laivybos linijas administruojančioms bendrovėms vykdyti veiklą Klaipėdos uoste, sudarytos prielaidos didinti keleivių ir krovinių srautą.

Nutarimo projekto pakeitimo nuostatos bus taikomas tiek esamoms, tiek naujoms laivybos linijoms. Šiuo metu Klaipėdos uoste veikia trys įvažiuojamųjų laivų (ro-ro ir ro-pax) laivybos linijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder