Vidaus vandenų keliuose - navigacijos sezono pradžia

Vidaus vandenų keliuose - navigacijos sezono pradžia

Antradienį skelbiama navigacijos pradžia eksploatuojamuose Lietuvos valstybinės reikšmės vidaus vandenų keliuose.

Kaip pranešė Vidaus vandenų kelių direkcija, antradienį prasidėjęs naujasis laivybos navigacijos sezonas tęsis iki lapkričio 7 d. Šiemet jo trukmė - 206 paros, o tai - savaite ilgiau, nei buvo pernai.

Laivybai jau paruošta Nemuno upė nuo Kauno iki Atmatos žiočių bei Kuršių marios. Juose paženklintas laivo kelias, nuolatos tikrinami gyliai ir vykdomi valymo darbai. Tuo metu kiti valstybinės reikšmės vandens keliai bus paruošti iki gegužės 1 d.

„Iki praėjusios savaitės Nemuno upėje dirbo trys laivo kelią ženklinantys laivai „Skalvis“, „Vytis“, „Notangas“, o šiomis dienomis darbus pradėjo ir žemsiurbė „Nemuno 11“ su aptarnaujančiu vilkiku, kuri darbuojasi Jurbarko rajone, šalindama Nemune susidariusias seklumas. Netrukus prie jos prisijungs ir antroji žemsiurbė „Upyna“. Planuojama, kad šią savaitę bus pradėti pirmieji krovinių vežimai baržomis, gegužę pradės plaukioti ir keleiviniai laivai“, - pranešime sako Vidaus vandens kelių direkcijos generalinis direktorius Vladimiras Vinokurovas.

Iš viso šiemet bus eksploatuojama 435 km valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelių. Tai - 5,3 km daugiau nei pernai. Šiais metais 1,3 km pailgintas vandens kelias Karaliaus Vilhelmo kanale bei 4 km - Nevėžio upe.

Kaip ir praėjusiais metais, populiariausi vandens keliai paženklinti šviečiančiais ženklais. Kituose keliuose bus sustatyti nešviečiantys ženklai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder