Streikas Švedijoje didelės įtakos neturės

Streikas Švedijoje didelės įtakos neturės

Visuose Švedijos uostuose nuo vakar prasidėjo tris dienas truksiantis uostų darbuotojų streikas. AB "DFDS Seaways" komunikacijos su Baltijos šalimis departamento vadovas Vaidas Klumbys teigia, kad keltams, plaukiantiems iš Klaipėdos į Karlshamno uostą, streikas didelės įtakos neturės.

V. Klumbio žiniomis, Švedijos uostų darbuotojai turi dvi profsąjungas. Viena pasirašė kolektyvinę sutartį su darbdavių asociacija, o kita nesutiko jos pasirašyti ir paskelbė trijų dienų streiką. Taigi streikuoja tik viena profsąjunga.

Pasak jo, streiko poveikis "DFDS Seaways" keltams, plaukiantiems į Karlshamną, didelis nebus. Visi trys keltai tas dienas plauks pagal patvirtintą grafiką. Tik bus šiek tiek sumažintas nelydimų krovinių kiekis.

"Susitarėme su švedais, jie sutiko aptarnauti tik tam tikrą nelydimų krovinių dalį, dažniausiai tai yra puspriekabės. Mat jie turi įvažiuoti į keltą su vilkiku ir ištempti jas. Tam reikalingas dokininko darbas. Pagal tai mes reguliuosime savo krovinių konfigūraciją. Keleiviai patys išvažiuos savo automobiliais kaip visada, savaeigis transportas - taip pat. "Čekiną" atliksime mes", - sakė V. Klumbys.

Jo manymu, bendrovės patirti nuostoliai dėl Švedijos uostų darbuotojų streiko neturėtų būti dideli. Nelydimų krovinių Karlshamno uoste yra mažiau nei Kylio uoste.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder