"Smiltynės perkėla" žmonių antplūdžiui pasirengusi

"Smiltynės perkėla" žmonių antplūdžiui pasirengusi

Penktadienį po pietų Naujojoje perkėloje pradėjo darytis automobilių eilės. AB "Smiltynės perkėla" generalinis direktorius Mindaugas Čiakas sako, kad eilėje reikia stovėti 30-40 minučių, tačiau visi norintieji bus perkelti. Beje, artėjama prie šių metų per dieną perkeltų automobilių rekordo.

Norinčiųjų persikelti į Smiltynę su automobiliais jau ir ketvirtadienį buvo nemažai. Eilės penktadienį pradėjo formuotis po pietų. Keltininkai sako, kad 19 val. atvažiuos kauniečiai, o 20 val. vilniečiai. Praėjusį sezoną didžiausias automobilių, perkeltų ir į vieną ir į kitą pusę, skaičius per dieną buvo 5 600. Šiemet daugiausia buvo perkelta 4 200.

M. Čiako teigimu, žmonės pamiršta, kad lipant į keltus būtina dėvėti kaukes, kad keltai taip pat yra viešasis transportas, ne tik autobusai. Pirmomis dienomis, kai tik vėl buvo sugrąžintas reikalavimas dėvėti kaukes, kai kurie keleiviai piktinosi. Vienam piliečiui teko kviesti policiją, nes buvo neįleidžiamas be kaukės, tad bandė veržtis jėga. Penktadienį, atrodo, žmonės vėl apsiprato su tuo reikalavimu.

Penktadienį apie 15 val. daug žmonių buvo ir Šiauriniame rage. "Smiltynės perkėla", atsižvelgdama į žmonių srautų padidėjimą, šeštadienį paleis dirbti abu keltus. "Nidai" į pagalbą ateis "Kintai", kurio įgula jau suformuota. Jie plauks be grafiko. Žmonių prašoma dėvėti kaukes, be jų į keltus jie nebus įleidžiami, ir vis dėlto bandyti laikytis nors metro atstumo, nesigrūsti.

Po kiekvieno plaukimo kelte yra dezinfekuojami visi porankiai. Keleiviai neleidžiami į saloną todėl, kad mažiau reikėtų dezinfekuoti vietų. Priešingu atveju labai ilgai užtruktų šis procesas ir keltai nespėtų kelti visų žmonių. Upeiviams nurodyta, vaikus į tualetą įleisti. Keleiviams yra denyje atrakintas tualetas.

Sekmadienį kaip paprastai po pietų apie 14-15 val. laukiama didelio automobilių srauto, t. y. grįžtančiųjų iš Nidos. Patariama nenorintiems stovėti eilėje iš Nidos išvažiuoti sekmadienio ar pirmadienio rytą arba keltis keltu naktį 2-3 val., tada eilių nebūna.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder