„Princess Seaways" - kruizinis keltas

„Princess Seaways" - kruizinis keltas

Danų kompanijos "DFDS Seaways" keleivinis laivas "Princess Seaways", plaukiojantis su Danijos vėliava, primena ro-pax keltus su Lietuvos vėliava. Tačiau juo plaukia šiek kitokie keleiviai - nemažai jų nori tiesiog papramogauti, tad jiems laive kur kas daugiau vietos skirta linksmybėms.

Tarp 76 kompanijos "DFDS Seaways" laivų - 4 kruiziniai keltai. Du plaukioja tarp Olandijos ir Anlijos, ir du tarp Oslo ir Kopenhagos. Nuo ro-pax laivų jie skiriasi tuo, kad juose daugiau pramogų keleiviams, pavyzdžiui, veikia naktiniai barai ir t. t.

"Princess Seaways" švartuojama Olandijos Amsterdamo uosto Ijmuideno terminale, priklausančiame DFDS. Jame bazuojasi ir dar vienas laivas. Taigi iš Amsterdamo į Niukaslą (Anglija) plaukiama kasdien. Linija kursuoja du laivai pasikeisdami.

Kelionė laivu "Princess Seaways" į Niukaslą trunka 15,5 val. Iš Ijmuideno terminalo paprastai jis išplaukia 17 val., kelionės tikslas pasiekiamas kitą dieną apie 9 val. Nemažai keleivių dieną praleidžia Niukasle, o 17 val. išplaukia tuo pačiu laivu atgal į Amsterdamą. Daugiausia laiko plaukiama naktį.

Krovinių laive nebūna daug, dažniausiai tai keleivių automobiliai.

"Princess Seaways" keleiviai - anglai, vykstantys į ekskursiją po Amsterdamą arba norintys pasiekti Vokietiją ar Belgiją. Jie juokauja, kad DFDS yra jų vartai į Europą. Mat jiems patogu, ypač iš Šiaurės Anglijos, plaukti laivu su automobiliu ir paskui važiuoti juo į kitas šalia esančias valstybes. Britai sudaro apie 45 proc. šio laivo keleivių.

Kitą keleivių dalį sudaro olandai, vykstantys į Niukaslą, o iš jo ir į Škotiją. Taip keliauti mėgsta vokiečiai. Jų taip pat nemažai.

Keleivių laive paprastai būna 600-700, bet vienu metu gali plaukti iki 1 250 žmonių, nes tiek yra vietų gelbėjimosi valtyse.

"Princess Seaways" turi 478 kajutes, yra ir dviviečių, ir penkiaviečių. Laivo įgula - apie 160 narių, jeigu daug keleivių, jų būna ir daugiau. Apie 45 proc. įgulos narių filipiniečiai, yra ukrainiečių, lenkų, danų, švedų, viena olandė, vienas lietuvis, aptarnaujantis keleivius denyje.

Keleiviams laive, turinčiame netgi savo kepyklėlę, gaminamas geras ir labai plataus asortimento maistas. Laive yra ir kino salė, ne vienas restoranas, vaikų žaidimo vieta, net visai nemaža parduotuvė. Sūkurinių vonių, baseinų, kirpyklų, sporto salių kaip dideliuose kruiziniuose laivuose nėra, tačiau keleiviai tikrai turi kuo užsiimti.

Vidutinė kelionės kaina rugsėjį - 75 eurai į vieną pusę. Kainos yra labai kintančios ir priklauso nuo sezono, nuo kajutės ir t. t.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder