Penktasis triumas: Nori praskolinti uostą

Penktasis triumas: Nori praskolinti uostą

Laikai pasikeitė kardinaliai. Anksčiau mamos vaikus mokė, kad geriau nesiskolinti pinigų, nes reikės atiduoti. Ir visuomenė baisėdavosi, jeigu kuri įmonė skolindavosi daug.

O dabar valdžia užsipuolė Uosto direkciją, kam ši beveik visai nesiskolina pinigų, t. y. kam ji leidžia savo lėšas, jeigu gali tą savo infrastruktūrą krapštyti už skolintus pinigus.
Kad nesusidarytų pinigų perteklius direkcijoje, valdžia juos paims į biudžetą kokio nors mokesčio pavidalu. Mes juos visi draugiškai pravalgysime, o direkcija tegu skęsta skolose, užtat jos nuosavo kapitalo grąža bus didesnė. Vis tiek Klaipėdos uostas lyderis tarp Baltijos uostų, tad galima jį ir praskolinti. Kai reikės direkcijai grąžinti skolas, tų raginusiųjų skolintis valdžios atstovų pėdsakai ministerijų koridoriuose jau bus ataušę.

Naftos smarvė - mados reikalas

Ir baigiantis 2017-iesiems, ir prasidėjus 2018-iesiems šalia uosto gyvenantys žmonės šaukia, kad jiems smirda nafta. Kuo uostas labiau giriasi, kad daug krovinių perkrovė, tuo žmonėms smarvė atrodo didesnė. Vien jau rėksmingoji Vitės bendruomenė ko verta. Jau net Uosto direkcija neapsikentė skundų, pasikvietė potencialias smardintojas ir paprašė susitvarkyti.

AB "Klaipėdos nafta" tuojau sureagavo, pasikvietė Vitės bendruomenės narius norėdama parodyti, kad pas ją niekas nesmirdi. Tiesa, autobusiuko žmonėms atvežti bendrovė neužsakė, pagailėjo pinigėlių. Užtat bendruomenę į uosto teritoriją įvežė Uosto direkcija. Štai taip uostas ir miestas sunkiai, bet randa bendrą kalbą.

Klaipėdos uostas - tik kol kas mersedesas

Lietuvos jūrų krovos kompanijų asociacijos prezidentas Vidmantas Dambrauskas mano, kad Klaipėda turi pamiršti Talino uostą, nes lygindamasi su juo ji jokių perspektyvų matyti negali. "Ar jame krova didėja, ar mažėja, mums vienodai rodo, nes Talinas žaidžia visiškai kitoje pievoje ir mes su juo ne konkurentai, - sako jis.

- Prisimenu, Ventspilis prieš 15 metų sėdėjo koją ant kojos susidėjęs ir sakė: "Mes viską turime, kas ta Klaipėda. Pats girdėjau, kaip Ventspilio uosto direktorius sakė, esą negi baltarusiai būsią tokie kvaili: kam jiems Klaipėdoje opelis, kai Ventspilyje jie turi mersedsą.

Šiuo metu vienas politikas kartoja tuos pačius žodžius. Jam atrodo, kad Klaipėda baltarusiams yra mersedesas, tai jie neis į Ventspilį. Politikas nesupranta, kad Klaipėda tik kol kas yra baltarusiams meresedesas. Jeigu tik nustosime investuoti, situacija gali vėl pasikeisti, vėl būsime opelis."

Moralas - nekartokime svetimų klaidų, geriau iš jų pasimokykime.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder