"Lietuvos" remontas kiek užtruko

"Lietuvos" remontas kiek užtruko

Legendinę jachtą "Lietuva" remontuojančios bendrovės "Laivų sandėlis" atstovai sako, kad laivas į vandenį bus nuleistas greičiausiai šiemet liepos pabaigoje. Šiuo metu sporto klubo "Ostmarina" nariai, kurie anksčiau plaukiodavo su "Lietuva", buriuoja su kitu laivu.

"Lietuvos" jachtos kapitonas Osvaldas Kudzevičius sako, kad jachtos remontas dar nebaigtas. Žinia, prasidėjus kronaviruso pandemijai, daugelis darbų buvo pristabdyti, sutriko medžiagų tiekimas. "Vis dėlto tikiuosi, kad šį sezoną išbandysime "Lietuvą" po remonto. Turiu vilties, kad šiemet mums dar pavyks paburiuoti su ja", - sakė O. Kudzevičius.

Sporto klubas "Ostmarina", kuriam vadovauja O. Kudzevičius, ir karantino sąlygomis dirba, nenuleidžia rankų. Buvo pasirašyta sutartis su kitu klubu ir šiuo metu eksploatuojamas kitas laivas. "Ostmarina" turi ir savo laivą, kuriam reikia priežiūros. Šiuo metu dirbama prie jo. "Remontas vyksta labai vangiai, nes rėmimas stipriai sumažėjo", - aiškino O. Kudzevičius.

"Ostmarina" dalyvauja Europos Sąjungos remiamame projekte kartu su latviais, estais, suomiais, jo metu dalijamasi buriavimo patirtimi, t. y. važiuoja vieni pas kitus. Projektas pradėtas šiemet vasarį. Tada į Nidą buvo atvykę estai, latviai, suomiai. Kadangi ledo nebuvo, teko su vėjaračiais važinėtis po aerodromą. O dabar nežinia, ar galės atvykti suomiai į Baltijos šalis. Šiuo metu projektas sustojo, nes neaišku, kaip ateityje bus su kelionėmis. Rygoje turėtų būti dalijamasi patirtimi, kaip reikia gelbėtis nelaimės atveju, Estijoje bus buriuojama.

Projektą turėtų vainikuoti rudenį Klaipėdoje vyksianti tradicinė kapitono Stepono Kudzevičiaus regata. Kapitonas O. Kudzevičius sakė, kad ji yra planuojama. Jeigu iki to laiko bus baigtas jachtos "Lietuva" remontas, tikimasi, kad ir ji dalyvaus šioje regatoje.

Kol kas sutartis su Savivaldybe dėl jachtos "Lietuva" panaudos po remonto nepasirašyta. Dar nežinia, kaip naudoti laivą nuspręs jos savininkė Savivaldybė. "Mes, klubas "Ostmarina", norime ir toliau rūpintis "Lietuva", bet kol kas nežinome, ar su mumis bus sudaryta sutartis", - sakė O. Kudzevičius ir pridūrė, kad klubas ir karantino sąlygomis tikrai nemirė, gyvuoja ir dirba. Kadangi kitais metais Klaipėdoje vėl laukiama "The Tall Ships Races" burlaivių regatos, "Ostmarinai" darbo netrūks, nepriklausomai nuo to, ar jai teks vėl rūpintis "Lietuva", ar ne.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder