Kuršių mariose išgelbėti trys vaikai ir vyras

Kuršių mariose išgelbėti trys vaikai ir vyras

Kuršių mariose apvirtus jachtai pasieniečiai išgelbėjo tris ja plaukusius berniukus ir vyrą. Pramogautojai buvo atvykę iš Kauno.

Sekmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos pasienio rinktinėje iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas apie incidentą Kuršių mariose. Pasieniečiams buvo pranešta, kad ties Preila iš jachtos iškrito keli žmonės.

Nedelsiant iš Nidos į nurodytą vietą VSAT pareigūnai išskubėjo tarnybiniu kateriu „Boomeranger“. Ties Preila vandenyje pasieniečiai pastebėjo apvirtusią jachtą. Už maždaug pusantro šimto metrų nuo jos vandenyje buvo trys berniukai ir vyras. Gylis šioje vietoje siekia apie tris metrus.

Priplaukę kateriu „Boomeranger“ pasieniečiai iš vandens ištraukė, kaip vėliau paaiškėjo, 8-erių, 10-ties, 11-os metų berniukus bei 45-erių vyrą. Jis yra dviejų iš nepilnamečių tėvas. Ir vaikai, ir vyras vilkėjo hidrokostiumus bei gelbėjimosi liemenes.

Iš Kauno atvykę nelaimėliai buvo sušalę, todėl gabendami į krantą pasieniečiai juos apgobė savo kateryje turėtais pledais. Krante išgelbėtuosius VSAT pareigūnai perdavė giminaičių globon. Medikų pagalbos šįsyk neprireikė.

Atvykę policininkai nustatė, kad jachtos savininkas minėtas 45-erių kaunietis buvo blaivus. Mariose likusios apvirtusios jachtos partempimu į krantą jis užtikrino pasirūpinsiąs pats.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder