KLR tebesibylinėja su NŽT dėl 10 arų

KLR tebesibylinėja su NŽT dėl 10 arų

AB "Klaipėdos laivų remontas" (KLR) tebesibylinėja su Nacionaline žemės tarnyba (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos dėl nedidelio žemės sklypo. Šiemet balandžio 17 d. Klaipėdos apygardos teismas priėmė palankų NŽT sprendimą.

Ši istorija jau sena. Pernai KLR teismą laimėjo. Dabar jau antras teismas nagrinėjo šį klausimą. Kalbama apie tą žemės lopinėlį, esanti maždaug toje vietoje, prie kurio per džiazo festivalius paprastai stovi scena. Bylinėjamasi dėl 10 arų sklypelio.

Anksčiau bendrovė jį nuomojo iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos. Vėliau, kai buvo parengtas KLR detalusis planas, teko jį nuomoti iš NŽT.

Uosto direkcijai to lopinėlio žemės nereikėjo, nes jame nebūtų kraunami kroviniai ar remontuojami laivai. Jos požiūriu, tas sklypas buvo nenaudojamas. KLR kreipėsi į direkciją, kad sklypas būtų "išimtas" iš uosto teritorijos ir perduotas miesto Savivaldybei. Direkcija sutiko. Bendrovė tarėsi su Savivaldybe, kad toliau nuomosis tą sklypą, tačiau Vyriausybės nutarimu jis buvo perduotas ne Savivaldybei, o NŽT. Pastaroji taip paprastai nenuomoja, ji reikalavo skelbti konkursą ir t. t. Be to, tame lopinėlyje nėra pastatų. Ji nuomos sutarties nesudarė, todėl KLR šią tarnybą apskundė teismui.

KLR bylinėjosi su NŽT Klaipėdos miesto ir Neringos skyriumi ir VĮ Registrų centro Klaipėdos filialu. Tretieji asmenys šioje byloje buvo Uosto direkcija ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracija. Teisminis procesas truko ne vienerius metus.

2017 metų lapkričio 2 d. Klaipėdos miesto apylinkės teismas priėmė palankų sprendimą ieškovės KLR naudai. NŽT šio teismo sprendimą apskundė kitam - Klaipėdos miesto apygardos -teismui.

"Tas sklypelis mums reikalingas toliau vystyti nekilnojamojo turto projektus, kurie yra suplanuoti", - sakė KLR vadovas Benediktas Petrauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder