Klaipėda ir Liepoja bendradarbiauja jūrų transporto srityje

Klaipėda ir Liepoja bendradarbiauja jūrų transporto srityje

Vakar Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje vyko baigiamasis projekto "Latvijos-Lietuvos jūrų transporto sektoriaus darbuotojų įgūdžių ir mobilumo tobulinimas" renginys.

Į renginį atvyko svečiai iš Liepojos, Rygos, Ventspilio ir Kauno. Jo metu buvo apibendrinti projekto ypatumai ir rezultatai, pristatyti jo partneriai.

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokyklos (LAJM) projektas "Latvijos-Lietuvos jūrų transporto sektoriaus darbuotojų įgūdžių ir mobilumo tobulinimas"(LLI-42, LatLitNaviPort) yra penktasis LAJM vykdomas projektas, finansuojamas iš Interreg Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos lėšų.

Projekto metu savo kvalifikaciją tobulinę dėstytojai iš Lietuvos ir Latvijos pademonstravo studijų inovacijų galimybes taikant abipus sienos esančiose institucijose įrengtus uosto operacijų treniruoklį ir daugiafunkcius laivo valdymo treniruoklius.

Projektu buvo siekiama padidinti jūrų transporto sektoriaus specialistų konkurencingumą tarptautinėje darbo rinkoje, pagerinus studijų ir kvalifikacijos kėlimo kokybę.

Projekto metu abiejų mokymo institucijų pedagogai tobulino kvalifikaciją šalyje bei užsienyje ir parengė 5 mokomąsias knygas nacionaline ir anglų kalba, atnaujino studijų dalykų turinį, sukūrė uosto krovos terminalų darbuotojų kvalifikacijos kėlimo kursų programą ir įvykdė bandomuosius mokymus ir kt.

Projekto tikslinė auditorija - Liepojos jūreivystės koledžo ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos studentai ir dėstytojai, jūrų transporto sektoriaus darbdaviai ir darbuotojai.

Tikimasi, kad pasitelkus 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos galimybes, stiprinant bendradarbiavimą abipus sienos, bus prisidėta prie regionų probleminės situacijos sprendimo jūrų transporto sektoriaus srityje. Daugiau apie projektą ir jo įgyvendinimą galima sužinoti interneto svetainėje www.lajm.lt skiltyje "Projektai".

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder