Kariuomenė planuoja įsigyti naują laivą

Kariuomenė planuoja įsigyti naują laivą

Naujas laivas, kurį planuoja įsigyti Lietuvos kariuomenė, bus skirtas teršalams likviduoti ir gelbėjimo užduotims Baltijos jūroje vykdyti.

Numatoma, kad jis bus perkamas iš ES 2014-2020 m. struktūrinės paramos fondų lėšų, pasirašius finansavimo sutartį su Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūra. Preliminari projekto vertė – apie 39,6 mln. eurų.

Konkursą laivui pirkti numatoma paskelbti jau šį balandį. Sutartis su konkursą laimėjusia laivų statybos kompanija turėtų būti sudaryta š. m. gruodį, o visiškai įrengtas laivas pristatytas 2022-aisiais.

Šis šalies Karinėms jūrų pajėgoms skirtas laivas pakeis gelbėjimo laivą „Šakiai“, kuris šiuo metu vienintelis Lietuvoje gali likviduoti teršalus Baltijoje. Tačiau šis dar 1986 m. pastatytas ir perdarytas žvejybos traleris yra techniškai pasenęs.

Naujasis laivas leis užtikrinti, kad būtų vykdomi ir tarptautiniai įsipareigojimai jūroje organizuojant, koordinuojant ir vykdant žmonių paieškos bei gelbėjimo ir teršalų likvidavimo darbus, teikiant pagalbą kitoms valstybės institucijoms. Be to, jis galės vykdyti avarinį gaisrų laivuose gesinimą, avarinį laivų vilkimą, vykdyti darbus naftos produktais užterštoje aplinkoje, teikti paramą narams.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder