"Jūrininkų vakaras - nestrateginis dalykas"

"Jūrininkų vakaras - nestrateginis dalykas"

Jūrinių organizacijų nuomonė dėl Jūros šventės dvejopa. Vienos mano, kad ji turėtų būti atidėta. Jūrų kapitonų asociacijos pirmininkas Juozas Liepuonius sako, jog asociacijos taryba nusprendė, kad nepaisant to, kokia bus Jūros šventė, ji vis tiek turi vykti. Ir jau ruošiamasi jai visu tempu.

J. Liepuoniaus teigimu, tam, kad Jūrininkų vakaras būtų organizuojamas, Lietuvos laivų savininkų asociacija pritaria, Lietuvos laivų statytojų ir remontininkų asociacijos nuomone, tą renginį reikėtų atidėti.

"Mūsų asociacijos taryba pritarė, kad reikia šventės, kad ir bus ne tiek daug žmonių, nors renginiai ir vyks trumpiau. Liepos pabaigoje apribojimai dėl karantino bus dar mažesni. Ir vyresnio amžiaus mechanikai man sakė, kad reikia daryti šventę, nes per tą virusą gali būti ir tokių, kurie nesulauks kitų metų. Ką čia gali žinoti, kai visas pasaulis apsivertė", - sakė kapitonas.

J. Liepuonius pasidžiaugė, kad tėvas Ambrozijus nori įsijungti į jūrinius renginius. Beje, šiemet birželį sukanka 20 metų, kai per uraganą su visa 18 narių įgula nuskendo laivas "Linkuva".

Jūrininkai jau pateikė savo pasiūlymus šventės organizatoriams dėl žuvusių jūrininkų pagerbimo atviroje jūroje, prie pirmo Lietuvos uosto kapitono Liudviko Stulpino paminklo, kuris yra pastatytas Telšiuose, prie laivo "Linkuva" paminklo.

"O dėl Jūrininkų vakaro, bus jis - gerai, ne - apsieisime. Jis - nestrateginis dalykas. Vainikų nuleidimas atviroje jūroje privalo būti. Ir nereikia tos daugybės žmonių. Grupė jų išplauks, atiduos pagarbą ir užteks. Bet tai mums yra šventas dalykas. Žinoma, kad į situaciją reikia atsižvelgti ir nedaryti šventės bet kokia kaina. Bet visa tai galima padaryti protingai ir be fanatizmo", - sakė kapitonas J. Liepuonius ir pridūrė, kad bus prašoma tą renginį palikti bet kuriuo atveju.

Kalbama ir apie tai, kad jūrininkai galėtų susirinkti Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos vidiniame kiemelyje ir ten galėtų vykti kažkas panašaus į Jūrininkų vakarą, bet, žinoma, kur kas mažesnio masto. Bent jau ten galėtų jūrininkai laisvai dalintis savo prisiminimais. Pasak J. Liepuoniaus, būtų tik jūrinės bendrovės atstovai, be tų, kurie kviečiami tik todėl, kad užima tam tikrus postus. J. Liepuonius prisiminė, kaip atvykdavo buvęs Seimo narys Vytautas Šustauskas ir pradėdavo jūrininkus mokyti.

Taigi jūrininkai vis dar svarsto, kaip gelbėti Jūros šventę koronaviruso pandemijos metu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder