„Europos burė“ – Uosto direkcijai

„Europos burė“ – Uosto direkcijai

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija pagerbta Finansų ministerijos organizuojamame geriausių Europos Sąjungos investicinių projektų konkurse "Europos burės". Uosto direkcija nugalėjo vienintelėje tarptautinėje kategorijoje "Už Baltijos jūros regiono stiprinimą". Apdovanojimas įteiktas už projektą "Hazard". Šis projektas Klaipėdos uoste leido sukurti vieną moderniausių visame Baltijos jūros regione uosto informacinių sistemų. Ji padės dar efektyviau užtikrinti taršos prevenciją ir padidinti uosto saugą. Sistema skaitmeniniu pavidalu leidžia aiškiai matyti visą Klaipėdos uostą, todėl bet koks taršos nuokrypis ar įvykusi galima avarija yra akimirksniu fiksuojama ir matoma, informacija operatyviai perduodama atsakingiems asmenims ir institucijoms. Kartu su Uosto direkcija šiame projekte dalyvauja ir Klaipėdos apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba.

"Istoriškai yra susiklostę, kad uostas yra Klaipėdos mieste, todėl aplinkosauginių principų taikymui Uosto direkcija, kaip socialiai atsakinga įmonė, skiria ypatingą dėmesį. Jau ir dabar Klaipėdos uoste esame įdiegę daug taršos prevencijos priemonių – nuolat vykdome stebėseną, analizuojame oro, vandens taršos, triukšmo duomenis. Operatyvus reagavimas į bet kokį nelaimės signalą tokiame strateginiame objekte, kaip jūrų uostas – be galo svarbus", – sakė Arvydas Vaitkus, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius.

 

Šiais metais paraiškas rinkimams pateikė daugiau kaip 40 projektų vykdytojų, iš kurių atrinko 27 geriausius. Interneto vartotojai projektams atidavė daugiau nei 170 tūkst. balsų. Vyko viešasis balsavimas – iš viso balsavo apie 170 tūkst. žmonių. Rinkimuose figūravo 8 nominacijos: "Už investicijas į žmogų", "Už inovatyviausius sprendimus", "Už šiuolaikiškos aplinkos kūrimą", "Už suteiktas galimybes augti". "Už įdomiausią smulkaus verslo projektą", "Už proveržį į užsienio rinkas". Konkurse buvo ir dvi naujos nominacijos "Už Baltijos jūros regiono stiprinimą" ir "Už aktyvų viešųjų aptarimų vykdymą".

"Vertiname apdovanojimus "Europos burės" ir džiaugiamės, kad nebe pirmą kartą juose esame tarp laimėtojų. ES lėšos – itin svarbios įgyvendinant šaliai ir jos žmonėms naudingus projektus. Su Klaipėdos uostu susijusiems projektams ES nuo 2006 metų yra skyrusi beveik 60 mln. Eur. Tai svarus indėlis, kuris padeda mūsų vieninteliam šalies jūrų uostui augti ir nešti tiesioginę naudą Lietuvos valstybei. Kiek sėkmingai dirba jūrų uostas, tiek gyvybinga šalies ekonomika. Kiekviena čia perkrauta tona – tiesioginė nauda šaliai. Ekonomistai yra apskaičiavę, kad pvz., pernai Klaipėdos uosto veikla LR valstybės bei savivaldybių biudžetus papildė 768 mln. Eur", – teigė A. Vaitkus.

Šiuo metu visoje Lietuvoje įgyvendinama beveik 12 tūkst. investicinių projektų, kuriems skirta daugiau nei 3 500 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder