Dėl Uosto direkcijos vadovo: ministerija neduoda dokumentų

Dėl Uosto direkcijos vadovo: ministerija neduoda dokumentų

Vakar Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje, svarsčiusiame Algio Latako skyrimą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generaliniu direktoriumi, nuspręsta padaryti pertrauką iki kito trečiadienio. Kol kas komisijai nepavyksta išsireikalauti iš susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus būtinų dokumentų.

Vakar Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ričardas Juška "Vakarų ekspresui" teigė ne viską galintis sakyti, kol sprendimas nepriimtas. To laikytis komisiją įpareigoja įstatymas.

Pasak jo, šį kartą posėdyje dalyvavo ir ministras, tačiau prašomų dokumentų kopijų nepateikė, atsakymų į klausimus taip pat. Nuolatos kartojo, kad prašomos informacijos pateikti negali dėl bendro duomenų apsaugos reglamento. R. Juškos teigimu, pagal Antikorupcijos komisijos įstatymą, ji turi teisę gauti informaciją, kuri net laikoma valstybės paslaptimi. Komisijos pirmininko manymu, tokiu būdu bandoma vilkinti procesus.

Į Generalinę prokuratūrą nesikreips

"Mes įsipareigojome dėl informacijos, kuri negali būti viešinama, organizuoti uždarą posėdžio dalį. Ministerijos teisininkai duomenų apsaugos reglamentą aiškina visiškai kitaip - kad jie mums nieko negali duoti", - sakė R. Juška. Anot jo, komisija turėjo du variantus. Vienas - kreiptis į Generalinę prokuratūrą ir išsireikalauti dokumentus. Tačiau tokiu atveju procesas užsitęstų ne mėnesį ir ne du, o daug ilgiau. "Vis dėlto siekdami išsiaiškinti galimas korupcijos apraiškas skiriant Uosto direkcijos generalinį direktorių pasirinkome kitą variantą - padarėme pertrauką. Komisijos vardu kreipėmės į atitinkamas institucijas. Tikimės gauti iš Duomenų apsaugos inspekcijos raštą, kad ministerija neteisi neduodama mums dokumentų. Kreipsimės ir į Valstybės saugumo departamentą, kadangi tai nacionalinės svarbos objektas. Atsakymus pateiksime ministerijai. Ministras eilinį kartą pažadėjo pateikti komisijai visą informaciją. Prašiau ministro visos tos šūsnies dokumentų kopijas pateikti komisijos nariams bent jau prieš parą iki kito komisijos posėdžio. Pagal įstatymą, kokie tai dokumentai, mes nė vienas skelbti negalėsime. Tikiuosi, kad komisijai pavyks išsiaiškinti situaciją. Savo sprendimą ji priims tik gavusi dokumentus", - sakė R. Juška.

Aiškinasi interesų konfliktą

Elta pranešė, kad susisiekimo ministras J. Narkevičius aiškina nepatyręs spaudimo, kad Uosto direkcijos vadovo konkurso laimėtoju būtų pripažintas A. Latakas, buvęs "Klasco" gamybos direktorius.

"Niekas man jo nerekomendavo, aš pirmą kartą susitikau su juo šį pirmadienį, kada pavedžiau (nurodyti - Elta), ar bus viešųjų ir privačių interesų konfliktas. Jokios įtakos ir jokių prašymų iš kažkokių asmenų ar iš Karbauskio ("valstiečių" lyderio Ramūno Karbauskio - Elta) aš neturėjau", - Seimo Antikorupcijos komisijos posėdyje trečiadienį sakė J. Narkevičius. Pasak jo, informaciją interesų konflikto konkurso laimėtojas turėtų pateikti šiomis dienomis.

"Kol negausiu raštiško atsakymo iš jo, sprendimas dėl skyrimo nebus priimtas", - sakė ministras ir pridūrė šiuo metu nematantis pagrindo atmesti A. Latako kandidatūros. Ministerija dar laukia tarnybų leidimo A. Latakui dirbti su slapta informacija.

A. Latakas sakė pirmadienį buvęs iškviestas į Susisiekimo ministeriją. "Ministras norėjo išsiaiškinti visus mano interesus, kokie jei galėtų būti, susiję su mano būsimu darbu, jeigu bučiau paskirtas eiti tas pareigas", - sakė jis.

A. Latakas kol kas dar yra privatus asmuo. "Ko manęs prašė, pristačiau visus dokumentus. Buvo sudėtinga, nes karantino metas, kas dirbo, kas nedirbo. Reikėjo pristatyti tikrai nemažai visokių dokumentų. Manau, sunku ir tarnyboms šiuo metu dirbti. Šiaip esu patenkintas, tegu viską išsiaiškina, kad ateityje nekiltų problemų. Dabar kitų variantų neturiu - tik laukti", - kalbėjo A. Latakas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder