Uostamiesčio moksleiviai kviečia į prekybos mugę

Uostamiesčio moksleiviai kviečia į prekybos mugę

Klaipėdoje duris atveria prekybos mugė, kurioje savo sukurtus produktus ir paslaugas siūlys uostamiesčio gimnazijose, vidurinėse ir profesinėse mokyklose besimokantys moksleiviai. Tokio tipo mugė Lietuvoje rengiama pirmą kartą. Visą savaitę šurmuliuosiantis renginys – puiki proga jaunimui į dienos šviesą ištraukti savo idėjas ir patikrinti, ar jos įdomios vartotojams. Renginio organizatoriai tikisi taip paskatinti jaunimą kurti ir savo idėjas diegti nuosavame versle.

„Visi norime Klaipėdos miestą matyti kaip ekonomiškai stiprų ir nepriklausomą, o tai galima pasiekti tik ugdant savarankišką, savimi gebanti pasirūpinti jaunimą. Lietuvoje klesti nedarbas, dėl šios priežasties labai daug jaunimo emigruoja iš Klaipėdos miesto ir iš šalies. Kad situacija keistųsi, labai svarbu ugdyti moksleivių asmenines savybes, kurios padėtų jiems būti savarankiškiems ir gebančiais pasirūpinti savimi“, - pasakojo vienas iš mugės organizatorių, Klaipėdos apskrities darbdavių asociacijos vadovas Aras Mileška.

Mugėje moksleiviams bus suteikiama galimybė realiomis sąlygomis išbandyti savo verslumo gebėjimus, susipažinti su realiomis rinkos sąlygomis, patikrinti savo verslo idėjų patrauklumą rinkoje. Be to, jaunimas galės užsidirbti ir pinigų. Moksleiviams bus skirtas 140 kvadratinių metrų prekybinis mugės plotas, kur visi galės vykdyti savo produktų ar paslaugų prekybą. Moksleivių prekybą stebės juos kuruojantys mokytojai ir jau patyrę verslininkai. Geriausiai prekyboje pasižymėję mokiniai bus apdovanoti prizais.

Išvysti, ką siūlo Klaipėdos moksleiviai, įsigyti jų gaminių bus galima nuo gegužės 29 d. iki birželio 2 d. Mugė šurmuliuos prekybos centre BIG2 (Taikos pr. 141, Klaipėda). Mugės darbo laikas: nuo 15 iki 19 val.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder