Klaipėdos regiono gimnazistai: svarbu  išmokti kurti realias verslo idėjas

Klaipėdos regiono gimnazistai: svarbu išmokti kurti realias verslo idėjas

Kaip ugdyti jaunuolių kompetencijas, talentus bei tobulinti mokslo aplinką, – Klaipėdos regiono gimnazistai į šiuos klausimus atsakė savo verslo idėjomis, dalyvaudami edukaciniame projekte LIFTAS.

Pasak projekto iniciatorių, gimnazistai savo kūrybiškumą ir originalumą įrodė šauniomis idėjomis, kurios pasiekė projektą LIFTAS ir žengė į antrąjį projekto etapą. Pastarųjų idėjų įvairovę puikiai iliustruoja pasiūlymas – įkurti moksleivių konsultacijų internetinį tinklalapį. Puslapyje būtų skelbiama mokomoji medžiaga, informacija apie moksleivių ar mokytojų konsultavimo paslaugas.

Tuo metu kiti gimnazistai nusprendė įminti įvairiausių dirbinių amato paslaptis ir pagamintus kūrinius originaliais būdais platinti. Šios ir kitos jaunuolių idėjos pasiekė DNB inicijuotą projektą LIFTAS. Visos projekto idėjos atitiko pagrindinį vertinimo kriterijų – nauda gimnazijos bendruomenei.

„Projekto LIFTAS dalyviai įrodė, kad generuoti idėjas, kaip patiems kurti darbo vietas, nėra sudėtinga, tačiau pastangų reikalaujanti užduotis. Paskutinių klasių jaunuoliams, besirenkantiems savo ateities kelią, būtina bent trumpam pasijusti kūrybišku verslininku, – teigia DNB banko valdybos narys ir prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas. – Taip pat norėčiau priminti, jog net ir T. Edisonas išrado lemputę tik po daugelio nesėkmingų bandymų."

Anot projekto iniciatorių, pastebėta, kad Lietuvos moksleiviai daugiausiai linkę gerinti mokslo aplinką, gilinti žinias bei lavinti talentus.

Daug dėmesio susilaukė ir kitų Lietuvos regionų jaunuolių idėjos, kaip keliaujantis „mobilus teatras“, „Mokipay“ sistemos įdiegimas, profesinio orientavimo stovyklos organizavimas, augalų auginimas „žaliojoje klasėje“ ir jų platinimas, fotografijos dokumentinių filmų kūrybinės studijos įkūrimas, lauko klasės steigimas „vyšnių sode“, kelionių organizavimo centro veiklos plėtra, verslo inkubatoriaus įkūrimas, mokyklos informacinės sistemos, jaunimo televizijos kanalo diegimas.

Projekto LIFTAS pirmajame etape rungėsi net 51 gimnazija iš Klaipėdos, Kauno, Vilniaus ir Panevėžio regionų, o į antrą projekto etapą atrinktos 24 gimnazijos. Klaipėdos regione į antrąjį turą pateko ir toliau sėkmingai varžosi jaunuoliai iš Klaipėdos „Ąžuolyno“, Klaipėdos Baltijos, Telšių Žemaitės gimnazijų.

LIFTO projekto kulminacija laukiama birželio 8 dieną Vilniuje, ISM vadybos ir ekonomikos universitete. Čia rungsis 4 gimnazijos – po vieną iš kiekvieno Lietuvos regiono. Tuomet sužinosime, kuriai komandai bus suteikta galimybė pakylėti savo idėją iki rezultato ir žengti pirmyn – įgyvendinti savo verslo planą su laimėtais 10 tūkst. litų.

Edukacinio projekto LIFTAS pagrindinis tikslas – jaunų žmonių sąmoningumo, finansinės atsakomybės ir verslumo ugdymas, siekiant suteikti mokiniams daugiau praktinių žinių, įgūdžių ir galimybę įgyvendinti savo verslo idėją, kuri būtų naudinga visai gimnazijos bendruomenei.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder