Kauno regiono gimnazistai Europos dieną paminės tinklinio aikštelėje

Kauno regiono gimnazistai Europos dieną paminės tinklinio aikštelėje

Trečiadienį Lietuvos kūno kultūros akademijoje (LKKA) vyks šalies gimnazijų jungtinio mokinių ir mokytojų tinklinio čempionatas "Europos diena su kamuoliu", skirtas Europos dienai paminėti. Jame dalyvaus beveik dvi dešimtys gimnazijų tinklinio komandų iš Kauno miesto ir rajono, Prienų bei Kazlų Rūdos savivaldybių.

Jau antrus metus tokį renginį organizuoja LKKA, Kauno Jono Jablonskio gimnazija ir Kauno miesto savivaldybės Švietimo bei Kūno kultūros ir sporto skyriai.

Renginio atidaryme dalyvaus Europos paplūdimio tinklinio jaunių ( iki 18 metų ) čempionės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė, Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas.

"Tinklinis sparčiai populiarėja. Tai - puiki fizinio aktyvumo forma, jungianti skirtingo amžiaus grupes. Komandas sudaro moksleiviai ir jų mokytojai. Kauno regiono mokyklose populiarėja įvairių formų tinklinis, vis daugiau žaidžia ir paplūdimio tinklinį, o kiekvienais metais mūsų akademija parengia tinklinio trenerių. Turime nemažai patirties organizuojant renginius, pas mus dažnai vyksta įvairūs žaibo turnyrai", - sakė Europos dienos turnyro organizatorius, Akademijos Treniravimo mokslo katedros docentas Aurelijus Zuoza.

Jis priminė, kad 2012-ieji paskelbti Europos aktyvaus senėjimo ir kartų solidarumo metais, todėl čempionatas papildys ir šiems metams skirtų renginių sąrašą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder