Įvertintos studentų socialinės atsakomybės idėjos

Įvertintos studentų socialinės atsakomybės idėjos

Pirmą kartą "PwC" kartu su Vilniaus universiteto (VU) studentų atstovybe surengtame socialinės atsakomybės idėjų konkurse Vilniaus universiteto (VU) Medicinos fakulteto studentai, įkvėpti šūkio "Jei ne tu - niekas nesikeis", pasiūlė burnos higieną negalią turintiems vaikams. Siekiant atkreipti studentų dėmesį į socialinės atsakomybės svarbą, ši idėja buvo įvertinta aukščiausiais balais ir paskatintas jos įgyvendinimas.

Šiame konkurse studentai pademonstravo savo nuovokumą elgtis socialiai atsakingai ir pažėrė ne vieną originalią idėją. Didelio komisijos narių dėmesio susilaukė Vilniaus Gedimino techniko universiteto, Kūrybinių industrijų specialybės II kurso studentų komandos projektas "Draugiškas kiemas", orientuotas į kaimynų bendruomenės stiprinimą miegamuosiuose rajonuose. Susidomėta ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto, Kultūros istorijos ir antropologijos specialybės III kurso studenčių komandos projektu "Vilniaus senamiestis vaikų akimis", kurio pagrindinė idėja - pažvelgti į Vilniaus senamiestį per istorinę prizmę vaikų - vilniečių, ateityje paveldėsiančių ir kursiančių Vilniaus dvasią, akimis.

"Šiuo konkursu norėjome paskatinti studentus pasijusti atsakingais piliečiais. Siūlydami jiems galimybę įgyvendinti savo idėjas, siekėme, jog jie patys naudingai prisidėtų prie visuomenės ir aplinkos gerinimo bei bendruomeniškumo jausmo skatinimo", - teigia "PwC" Žmogiškųjų išteklių vadovė ir socialinės atsakomybės verslo plėtros komiteto narė Lina Gelumbauskaitė.

Studentų parengti socialinės atsakomybės idėjų projektai buvo vertinami pagal iš anksto numatytus kriterijus. Komisijos nariai iš privataus ir valstybinio sektorių vertino projekto idėjos aktualumą bei įgyvendinimo perspektyvas, projekto biudžeto pagrįstumą bei viešinimo galimybės.

Konkurso nugalėtojų, VU Odontologijos specialybės studentų, projektas, skirtas Vilniaus "Atgajos" specialiosios mokyklos moksleivių burnos higienos gerinimui, pirmiausiai išsiskyrė problemos aktualumu. Projekto įgyvendinimo metu studentų komanda rūpinsis neįgalių vaikų burnos higienos priežiūros įgūdžiais, įtraukdami tiek pačius vaikus, tiek jų tėvus, mokytojus bei socialinius darbuotojus.

Visi finalininkai turėjo galimybę likus savaitei iki finalo konsultuotis su kompetentingais komisijos nariais ir tobulinti savo projektus.

Pirmojo socialinės atsakomybės idėjų konkurso studentams organizatoriai tikisi, kad šis projektas taps dar vienu postūmiu studentams drąsiau įsitraukti į bendruomenės gyvenimą ir būti atsakingais visuomenės nariais bei lauks studentų iniciatyvų ir kitais metais.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder