Romas Pikčilingis: "Finale sirgsiu už Kroatiją"

Romas Pikčilingis: "Finale sirgsiu už Kroatiją"

Rytoj Maskvoje (Rusija) bus nuleista XXI pasaulio futbolo čempionato uždanga. Lemiamose rungtynėse dėl čempionų titulo susikaus Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės. Šį susitikimą nuo 18 valandos iš "Lužniki" stadiono tiesiogiai rodys Lietuvos televizija.

Abi finalininkės yra 1998 metų pasaulio čempionato, vykusio Prancūzijoje, laureatės. Tada prancūzai finale rezultatu 3:0 sutriuškino brazilus ir tapo planetos čempionais. Na, o Kroatijos futbolininkai turėjo tenkintis bronzos medaliais. Kroatams kelią į finalą užvėrė būtent prancūzai. Jie prieš dvidešimt metų pusfinalyje įveikė kroatus 2:1. Ar prisimins šią nuoskaudą rytoj buvusios Jugoslavijos atstovai? Be abejo, kad prisimins...

Kelias į finalą abiem rinktinėms buvo nevienodas.

Prancūzai iš C grupės į atkrintamąsias varžybas pateko iškovoję dvi pergales ir kartą sužaidę lygiosiomis. Kituose etapuose jie visus savo reikalus išsprendė per pagrindinį laiką.

Kroatijos rinktinė D grupėje iškovojo visas pergales, bet aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje įveikti varžovus per pagrindinį rungtynių laiką nesugebėjo. Vadinasi, išeikvojo daugiau jėgų.

Finaliniam susitikimui teisėjaus argentinietis Nestoras Pitana. Jam tai bus ketvirtos rungtynės čempionate.

Šiandien Sankt Peterburge rungtynėse dėl trečiosios vietos susitiks Belgijos ir Anglijos rinktinės. Jas nuo 17 valandos taip pat rodys Lietuvos televizija.

Prieš lemiamas čempionato rungtynes pašnekinome ilgametį Kauno apskrities futbolo federacijos viceprezidentą, Lietuvos futbolo federacijos Varžybų ir licencijavimo departamento vadybininką Romą Pikčilingį, turintį daug sąsajų su Klaipėda.

Kokiai rinktinei jautėte simpatijas čempionate ir kodėl?

Pradėsiu iš toliau. Mano mėgstamiausios komandos neatvyko į Rusiją. Pirmiausia, aš, kaip tikras lietuvis, sergu už savo šalies rinktinę. Po to seka Italija ir Olandija. Joms simpatijas jaučiu nuo Macolos ir Kruifo laikų. Visuomet palaikau mažos šalies Islandijos futbolininkus. Na, o šių metų finale norėjau matyti tik Europos ekipos. Tas, kurios dar nė karto nebuvo tapusios pasaulio čempionėmis. Mano lūkesčiai beveik išsipildė. Rytoj palaikysiu Kroatijos futbolininkus.

Kurios rungtynės čempionate patiko ir kurios nuvylė?

Patiko daug rungtynių. Daugelis iš jų baigėsi sensacingais rezultatais. Likau sužavėtas rungtynėmis Prancūzija - Argentina bei Brazilija - Belgija. Tarp nepatikusių buvo Anglijos - Belgijos ir Lenkijos - Japonijos susitikimai.

Kokio žaidėjo pasirodymas paliko didžiausią įspūdį?

Patiko Kyliano Mbappe, Paulo Pogba, Antoine Griezmano, Luko Modričiaus, Ivano Rakitičiaus, Mario Mandžiukičiaus ir kitų futbolininkų žaidimas.

Kurios rinktinės nustebino, o kurios nuvylė?

Turbūt niekas netikėjo, kad net iki ketvirtfinalio nukeliaus rusai. Gerai pasirodė Belgijos, Japonijos, Maroko ir Irano rinktinės. Ką ir bekalbėti, pirmiausia nuvylė vokiečiai. Silpnai pasirodė Ispanija, Portugalija, Lenkija...

Kuri rinktinė, jūsų manymu, taps pasaulio čempione?

Anksčiau mes su draugais dalyvaudavome totalizatoriuose. Dabar jau daug metų juos "užrišau", nes tampi savo statytų rezultatų vergu. Jei dabar žaisčiau, statyčiau už Prancūziją. Šios šalies rinktinė turi daugiau lygiaverčių žaidėjų. Tačiau rytoj mano palaikymo sulauks kovingoji Kroatija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder