Pasaulio pirmenybės buvusių futbolininkų akimis

Pasaulio pirmenybės buvusių futbolininkų akimis

"Pirmieji pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio mūšiai vieniems suteikė itin daug džiaugsmo, kitiems - kalnus ašarų. Tačiau daugelis futbolo ekspertų sutinka, kad sensacijų ir staigmenų šiame čempionate išties netrūksta. Juk jau namo išvyko būrys žvaigždžių, tarp kurių ryškiausios - portugalas Cristiano Ronaldo ir argentinietis Lionelis Messi. Taip pat tai daug ką pasako", - sakė buvę Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjai klaipėdiečiai Rimantas Žvingilas ir Robertas Poškus.

Praėjusių pirmenybių vicečempionus Argentinos futbolininkus su L. Messi iš pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje rezultatu 4:3 (1:1) eliminavo Prancūzijos rinktinė, o Urugvajaus rinktinė 2:1 (1:0) įveikė Europos čempionę Portugalijos komandą su Cristiano Ronaldo priešakyje.

Taigi, pastaraisiais metais nuolat dėl geriausio pasaulio futbolininko titulo besivaržančios futbolo žvaigždės susikrovė lagaminus ir iškeliavo namo. Internete futbolo aistruoliai iškart po šių rinktinių fiasko ėmė dėti minėtų žvaigždžių nuotraukas ir rašyti: "Buvo spėliojama, ar Cristiano Ronaldo ir argentinietis Lionelis Messis susitiks pasaulio futbolo čempionate. Taip, šios žvaigždės susitiks, tačiau tik oro uoste."

Negana to, čempionato šeimininkai - rusai su trenksmu po 11 m baudinių serijos eliminavo Ispanijos futbolininkų žvaigždyną. Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis - 1:1., o baudinių seriją 4:3 laimėjo rusai.

Istorinis rusų žygis

"Rusai maloniai nustebino, tačiau jie šios pergalės buvo verti, kadangi aikštėje atidavė 1000 procentų savo jėgų. Jie šios pergalės labiau norėjo ir tai akivaizdžiai matėsi. Norėtųsi, kad rusai žygiuotų dar toliau", - pabrėžė R. Poškus.

Jam antrino R. Žvingilas. "Atvirai pasakius, nesitikėjau, kad rusai įveiks ispanus, tačiau palaikiau, kaip daugelis įvardijo, silpnesnius - rusus. Juk Rusijos rinktinės trenerių štabe dirba lietuvis Gintaras Staučė, su kuriuo man teko rungtyniauti. Kažkodėl mažai spaudoje minima, kad šioje rinktinėje yra lietuvis. Išties galėtų plačiau apie tai nušviesti. Dėl to šiek tiek apmaudu", - kalbėjo R. Žvingilas.

Ketvirtfinalyje rusai susitiks su kroatais, kurie taip pat tik po 11 m baudinių serijos 3:2 (1:1) įveikė danus. Kitą ketvirtfinalio porą sudarys Prancūzija ir Urugvajus.

"Rusai jau padarė labai daug, tačiau kroatai nėra stipresni varžovai nei ispanai. Dar ketvirtfinalyje gali visko nutikti", - įsitikinęs R. Poškus.

Jis mano, kad pasaulio futbolo čempionato finale susitiks dvi Europos komandos.

"Tai gali būti ir anglai, ir kroatai, ir belgai ar prancūzai. Čempionatas įdomus, tad belieka juo grožėtis", - pabrėžė R. Poškus.

Vakar pasaulio futbolo čempionato aštuntfinaliuose kovėsi Brazilija ir Meksika bei Belgija ir Japonija.

Šiandien nuo 17 val. aštuntfinalyje susitiks Švedija (F grupė, I vieta) su Šveicarija (E grupė, II vieta) ir 21 val. Kolumbija (H grupė, I vieta) su Anglija (F grupė, II vieta).

"Aš jau kelerius metus sergu už anglus ir belgus. Norėtųsi, kad viena iš šių rinktinių laimėtų pirmenybes, tačiau futbolo spektaklis tuo ir įdomus, kad yra nenuspėjamas", - sakė R. Žvingilas.

Pažadėjo solidžias premijas

Žiniasklaidoje skelbiama, kad tuoj po Rusijos rinktinės pergalės aštuntfinalyje prieš ispanus Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskambino vyriausiajam treneriui Stanislavui Čerčešovui ir pasveikino visą komandą.

V. Putinas pareiškė, kad sporte svarbiausias - rezultatas, o jis - pergalingas Rusijai. Valstybės galva palinkėjo S. Čerčešovui ir visiems rinktinėms nariams sėkmės kitose rungtynėse.

Delfi.lt skelbia, kad rusams už itin sėkmingą startą namų pirmenybėse jau buvo pažadėta 20 milijonų JAV dolerių premija. Prasibrovę į ketvirtfinalį jie bus paskatinti dar 15 mln. JAV dolerių. Taigi iš viso jie jau gaus bent 35 mln. JAV dolerių. Kokia premija numatyta Rusijos herojams tuo atveju, jei jie nužygiuos ir į pusfinalį, kol kas nepranešama.

PROGNOZĖ. Robertas Poškus ir Rimantas Žvingilas tiki, kad šiemet pasaulio futbolo čempionato finale varžysis dvi Europos komandos. Redakcijos archyvo nuotr.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder