Pasaulio futbolo čempionato debiutantai islandai iškovojo tašką rungtynėse su Argentina

Pasaulio futbolo čempionato debiutantai islandai iškovojo tašką rungtynėse su Argentina

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato D grupės rungtynėse Maskvoje šeštadienį šio turnyro debiutantė Islandijos rinktinė sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:1) su Argentinos komanda. 

19-ąją min. argentiniečius į priekį išvedė Sergio Aguero, bet jau po keturių minučių Alfredas Finnbogasonas rezultatą išlygino. 

Antrajame kėlinyje argentiniečiai dominavo aikštėje ir turėjo ne vieną progą pasižymėti. 64-ąją min. buvo skirtas 11 m baudinys į islandų vartus, bet Argentinos žvaigždės Lionelio Messi smūgį atrėmė Islandijos rinktinės vartininkas Hannesas Halldorssonas. Islandai vėliau sugebėjo atlaikyti varžovų išpuolius ir iškovojo pirmąjį tašką pasaulio čempionatų istorijoje. 

Argentinos futbolininkai kamuolį kontroliavo 73 proc. laiko, o islandai - 27 proc. Argentiniečiai į vartus smūgiavo 25 sykius, o islandai - 9. 

Kiek daugiau nei 334 tūkst. gyventojų turinti Islandija yra mažiausia šalis pasaulio čempionato istorijoje. 

Kitame D grupės mače šeštadienį žaidžia Kroatijos ir Nigerijos komandos. 

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Lužnikų stadione. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder