Pasaulio futbolo čempionatas prasidėjo užtikrinta rusų pergale 5:0

Pasaulio futbolo čempionatas prasidėjo užtikrinta rusų pergale 5:0

Ketvirtadienį Rusijoje prasidėjusio pasaulio futbolo čempionato atidarymo rungtynėse Lužnikų stadione, Maskvoje, Rusijos rinktinė 5:0 (2:0) nugalėjo Saudo Arabijos komandą.

Pirmąjį pirmenybių įvartį 12-ąją min. įmušė Jurijus Gazinskis. Jis po Aleksandro Golovino perdavimo galva nukreipė kamuolį į vartus.

23-iąją min. aikštę buvo priverstas palikti traumą patyręs Rusijos rinktinės žaidėjas Alanas Dzagojevas. Jį pakeitęs Denisas Čeryševas 43-iąją min. įmušė įvartį ir padidino čempionato šeimininkų pranašumą iki 2:0.

70-ąją min. po keitimo aikštėje pasirodęs Artiomas Dziuba vos po minutės įsirašė įvartį į savo sąskaitą - po A. Golovino perdavimo į baudos aikštelę jis galva pasiuntė kamuolį į Saudo Arabijos vartus (3:0).

Jau per teisėjo pridėtą laiką D. Čeryševas (90+1 min.) pasižymėjo antrą kartą (4:0), o dar po kelių minučių tašką rungtynėse padėjo A. Golovinas (90+5).

Rungtynėms teisėjavo argentinietis Nestoras Pitana.

Rusija ir Saudo Arabija rungtyniauja A grupėje. Šioje grupėje dar žaidžia Egiptas ir Urugvajus. Šios komandos pirmąjį savo mačą žais penktadienį. Penktadienį taip pat vyks ir du B grupės susitikimai - Marokas žais su Iranu, o Portugalija susitiks su Ispanija.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Lužnikų stadione.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder