Pasaulio čempionate Rusijoje pagerintas ne vienas rekordas

Pasaulio čempionate Rusijoje pagerintas ne vienas rekordas

Sekmadienį Rusijoje pasibaigęs pasaulio futbolo čempionatas buvo pažymėtas Prancūzijos rinktinės triumfu. Prancūzai finale Maskvos Lužnikų stadione 4:2 įveikė Kroatus ir antrą kartą tapo planetos čempionais.

Pasaulio čempionato metu buvo pagerintas ne vienas rekordas, tačiau pagal bendrą rezultatyvumą ir rungtynių lankomumą čempionatas Rusijoje stipriai nusileido ankstesnėms pirmenybėms.

Pasaulio čempionate Rusijoje iš viso buvo parodytos keturios raudonos kortelės - mažiausias skaičius nuo 1978 metų pirmenybių. Vokietis Jerome'as Boatengas ir rusas Igoris Smolnikovas buvo priversti anksčiau laiko baigti savo pasirodymą dėl dviejų geltonų kortelių, o šveicaras Michaelis Langas ir kolumbietis Carlosas Sanchezas prieš save iš karto išvydo raudonas korteles.

Net devyni iš 12 Anglijos rinktinės įmuštų įvarčių krito po standartinių situacijų - tai pasaulio čempionatų rekordas.

Belgijos rinktinei įvarčius pelnė net dešimt skirtingų žaidėjų. Belgai pakartojo rekordą, pasiektą prancūzų 1982 metais ir italų 2006 metais.

Per antrojo kėlinio pridėtą laiką buvo įmušta 19 įvarčių - septyniais daugiau nei 2014 metais čempionate Brazilijoje.

20-ąją vietą Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reitinge užimanti Kroatija tapo žemiausią reitingą turinčia komanda, žaidusia pasaulio čempionato finale. Pasaulio reitingas pradėtas sudarinėti 1992 metais.

Planetos pirmenybėse Rusijoje teisėjai paskyrė net 29 11 m baudinius. Ankstesnis rekordas - 18 baudinių - buvo užfiksuotas 1990, 1998 ir 2002 metų čempionatuose.

Pasak FIFA, VAR sistemos naudojimas stipriai pagerino teisėjų darbą. Anot FIFA, iki finalo rungtynių arbitrų priimtų sprendimų tikslumas siekė mažiausiai 99,32 proc.

Per 64 rungtynes Rusijoje iš viso buvo įmušti 169 įvarčiai - vidutiniškai 2,64 įvarčio per mačą. Tai tik 15-as rezultatas per 21 jau įvykusį pasaulio čempionatą.

Pasaulio čempionato Rusijoje rungtynes stadione stebėjo vidutiniškai 46 885 žiūrovai. Prastesnis rezultatas paskutinį kartą buvo užfiksuotas 2002 metų pirmenybėse Japonijoje ir Pietų Korėjoje. Tuo tarpu prieš ketverius metus Brazilijoje lankomumo vidurkis siekė net 53 592 žiūrovus.

Už įvairius pažeidimus FIFA skyrė baudų, kurių bendra suma siekia 857 tūkst. Šveicarijos frankų. Net 360 tūkst. frankų baudų skirta vien už tai, kad žaidėjai mūvėjo nustatytų reikalavimų neatitinkančias kojines. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder